DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Danmark  Danmark

Kom i gang med dansk dykning

– Et spørgsmål om tilvænning

Tekst: Jesper Kjøller
Fotos: Jesper Kjøller mfl.
Har du taget dit certifikat under sydlige himmelstrøg, kan du måske synes, det er uoverskueligt at komme i gang med hjemlig dykning. Men du snyder dig selv for mange gode oplevelser, hvis ikke du også hopper i bølgen blå i Danmark – bare en gang i mellem. Vi hjælper dig på vej med hjemlig dykning, og viser dig hvilke forholdsregler, du skal tage hvis du er vant til at dykke i tynde dragter og uden hætte og handsker.
Kom i gang med dansk dykning
Man føler sig lidt som en Michelin-mand med den tykkere dragt, handsker og hætte, men med lidt hjælp og tålmodighed, bliver det snart rutine.

Sider

Side 1

Da jeg i sin tid tog mit første dykkercertifikat, var der to ting, der overraskede mig. Den ene var, at dykning er noget, man sagtens kan dyrke hele året hjemme i Danmark. Jeg troede, at dykning, ligesom fx alpint skiløb, kun kunne dyrkes lejlighedsvis på ferier. Den anden ting, der kom bag på mig var, at der faktisk er noget at dykke efter her i Danmark. Allerede på de første dyk, jeg havde under selve grundkurset, så jeg masser af liv, flotte undervandslandskaber og oven i købet mit første vrag. Når jeg kigger i mine logbøger i dag, har jeg stadig en overvægt af skandinaviske dyk i forhold til feriedyk i varmere områder, og jeg er sikker på, at det blandt andet skyldes, at jeg startede med dykning under nordiske forhold – jeg fik så at sige dansk dykning ind med modermælken.

Statistikken fortæller, at der i disse år bliver uddannet flere dykkere under sydens sol, end der gør herhjemme. Der er altså et stigende antal danske dykkere, der aldrig har dykket i Danmark. Og det er synd. Dykning hvor du bor, byder på mange oplevelser. Hvis du holder af at dykke, hvorfor så kun gøre det én uge om året? Hvorfor ikke også dykke herhjemme og tage et fyraftensdyk en gang i mellem, eller tage med det lokale dykkecenter eller klubben på en weekendtur eller på et videregående kursus?

Sider

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også