DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon – Klintebjerget
Kystleksikon – Klintebjerget
Kystleksikon – Klintebjerget
Kystleksikon – Klintebjerget

Kystleksikon

– Klintebjerget

Tekst og foto Morten Bjørn Larsen

I Klintebjerget smukke naturomgivelser kan man sagtens bruge en hel dag med to-tre dyk. Du kan parkere tæt på vandet, og der er også rigeligt med plads til at tømme bilen for udstyr og geare op.

Tag en nordøstlig kompaskurs, inden du går i vandet. De første ca. 100 meter er der ikke meget andet end sandbund, og der bliver ikke dybere end tre-fire meter. Derefter falder dybden til fem-seks meter, hvor du støder på et stenrev, der byder på et mylder af liv. Stenene rager ikke meget mere end en halv til en hel meter op fra bunden, men det er her, det meste liv samles. 

Har du et kamera med, kan det godt betale sig at blive på et lille område, og se ordentligt efter mellem stenene og bevoksningen, hvor det vrimler med liv. Giver du dig god tid og ligger du stille i vandet, skal du nok få noget brugbart med hjem på memorykortet. 

Hvis du vælger at udforske større dele af stenrevet, skal du huske at være opmærksom på kompasset. Strømmen kan nemlig godt føre dig rundt om pynten, og så er der en lang gåtur tilbage. Frokosten kan nydes ved et bord med bænke, der står lige ned til stranden. Du skal heller ikke snyde dig selv for en tur op på Klintebjerget, hvor der en forrygende udsigt til begge sider.   

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også