DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Kystleksikon #40

Tekst & Foto: Johnny Christensen

Rubinsøen - Bornholm

På dage, hvor vinden er forkert til at hoppe i havet, er det rart, at der findes gode, alternative dykkesteder. Hvis de mange herlige kystdyk på Bornholm ikke er tilgængelige, så bør man absolut ikke snyde sig selv for en god sødykningsoplevelse. Der er flere at vælge imellem, men Rubinsøen er et af de steder, hvor folk ofte tager hen, når vinden umuliggør dykning i havet.
Søen ligger inde i en skov og er velbeskyttet mod vind. Da den ligger ved nogle stejle skrænter, så er sigtbarheden dog følsom overfor kraftigt regn, som kan skylle mudder ned i vandet.
I Østersøen er der ofte lidt færre fisk end man kunne ønske sig, men det gælder absolut ikke i Rubinsøen. Prøv at svømme meget forsigtigt langs bredden, eller ved de mange siv og oversvømmede træer. Så vil der hurtigt komme store stimer af skaller susende forbi. Netop forsigtighed er nøgleordet til de gode fiskeoplevelser ved sødykning. Hvis man sætter tempoet og bevægelserne ned til 1/10 af havdykning, så vil man kunne se hvordan de blanke skaller glider ind og ud mellem de nedsunkne trækroner. Aborrer svømmer ubekymret rundt og højner dykkets kvalitet.
Der er ikke meget grund til at gå dybt i Rubinsøen, men undertiden finder nysgerrige dykkere lidt af den afskudte riffelammunition som både tyskerne og russerne dumpede før de forlod Bornholm. Som bekendt var de lidt længere om at rømme øen i forhold til resten af Danmark.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også