DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Kystleksikon  Kustlexikon
Stubbekøbing Havn – Nordøstfalster
Stubbekøbing Havn – Nordøstfalster
Stubbekøbing Havn – Nordøstfalster
Stubbekøbing Havn – Nordøstfalster

Kystleksikon #80

– Stubbekøbing Havn, Nordøstfalster

Stubbekøbing Havn – Nordøstfalster

Den gamle købstad Stubbekøbing ligger på den nordøstlige del af Falster. Selv om den er gammel, er den dog stadig er aktiv. Går man en tur igennem Stubbekøbing, oplever man hurtigt, at den gamle bydel er godt bevaret, og at det ikke er den moderne arkitektur, der præger byens gader. Livet i byen er et helt andet, end det vi finder i større byer på fx Sjælland. Stubbekøbing byder på mange interessante oplevelser. Går man en tur ned i den gamle havn vil man selv den dag i dag kunne opleve fiskekutterne sejle ind og ud af havnen. På havnen sejler også en lille færge Ida, som hver halve time i sommerhalvåret. afgår til Bogø. Det er ikke alene på land, at Stubbekøbing er et besøg værd. Under havets overflade befinder sig en meget smuk flora og fauna. På den vestlige side af havnen er en lang mole, der består af store sten. Dykningen omkring disse sten byder på en meget smuk bevoksning. På bunden, der er dannet af sand og mudder, er der masser af ålegræs og anden bevoksning. Er sigten i området god, er her meget smukt. Går man tæt på tangen finder man også et flot dyreliv af småfisk og andre dyr. Ålegræset og tangbevoksningen gør stedet her til det helt rigtige gemmested for fiskeyngelen. Dykningen omkring havnen er meget nem dykning. Det er let at komme i og op af vandet, og dybden er ikke under seks til otte meter. Der er også gode indkøbsmuligheder for frokost og en is, hvis man har lyst til det. Et dyk ved Stubbekøbing Havn kan foretages af alle med interesse for livet under overfladen, uanset certificering eller erfaring.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også dit eget dykkermagasin 20 gange om året ved at abonnere her: DYK NetMag

Fakta

Kørevejledning Start med at køre til Stubbekøbing Havn. Når du befinder dig på havnen, kører du til venstre (vestpå). Her vil du finde et stort område, hvor der er nogle store bunker med sand og grus. Her kan du parkere ude ved vandet. Stubbekøbing ligger tæt på motorvejen, og du kan ligeledes tage færgen fra Bogø til Stubbekøbing. Kommer du med færgen, skal du til højre på havnen.

I og op af vandet Der er en trappe på den vestlige side af havnen. Det er det nemmeste sted at komme i og op af vandet.

Farlige områder Hvis man kommer på ydersiden af molen, skal man have en bøje med, da der om sommeren sejler mange skibe i området.

Highlights Den store stenmole på den vestlige side af havnen.

Faciliteter Der er en lille købmand på havnen. I gågaden som ligger ca. fem minutters gang fra havnen er der også mange indkøbsmuligheder.

Sigt Sigten kan være god, omkring otte til ti meter, når den er bedst. Men den kan svinge meget, alt efter hvor man dykker henne. Fx kan der nogle dage være god sigt på indersiden af molen og markant dårligere sigt på ydersiden, og ligeledes omvendt.

Tilladelser Der skal ikke tilladelse til for at dykke udenfor havnen.

Luftpåfyldning Aquasyd i Marielyst.

Afmærkninger En bøje er altid en god idé.

Fotomuligheder Makro er et godt valg, men er sigten god, kan man lave nogle rigtig flotte billeder med vidvinkel inde i tangskoven. Nogle steder rejser ålegræsset sig højt over bunden.

Læs også