DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #45 Natomolen – Djursland
Kystleksikon #45 Natomolen – Djursland
Kystleksikon #45 Natomolen – Djursland
Kystleksikon #45 Natomolen – Djursland

Kystleksikon #45

Tekst og foto Casper Tybjerg

I nærheden af Ebeltoft findes et dykkested, som er værd at besøge. Natomolen er, som navnet angiver, en mole og samtidig et militært område. Man skal så vidt vides ikke have tilladelse for at dykke på ydersiden af molen, men man skal se sig godt for. Af og til er der trafik med meget store både. Undgå at dykke på indersiden af molen.
Gå i vandet på stranden øst for molen. Det første stykke vej er en klassisk, lys sandbund med spredte sten. Du vil passere små, spredte tangskove. Det er ikke sjældent at møde havørreder på denne del af dykket, så sørg for at kigge op fra bunden engang imellem.
Pludselig går det nedad. Følg bunden ned til 6-7 meters dybde og find molevæggen. Følg væggen rundt om hjørnet og fortsæt lige ud. Vi er ved flere lejligheder stødt på fiskegarn på denne del af dykket så udvis særlig opmærksomhed.
Ydersiden af Natomolen er som regel oversået med marint liv, men der er stor variation i løbet af de forskellige årstider. Her er mange forskellige arter af tang, og hvis man kigger godt efter, vil man opdage, at tangskoven er hjem for et utal af organismer. Bunden foran molen er sjældent spændende, dog kan man af og til finde store fladfisk.  
Vi har haft mange fine dykkeoplevelser ved Natomolen gennem tiderne. Dykning her er næsten som en kombination af strand- og vragdykning, for molens lodrette metalplader kunne lige så godt være siden på et stort skib.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også