DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #48 Nakkehoved Fyr – Nordsjælland
Kystleksikon #48 Nakkehoved Fyr – Nordsjælland
Kystleksikon #48 Nakkehoved Fyr – Nordsjælland
Kystleksikon #48 Nakkehoved Fyr – Nordsjælland

Kystleksikon #48

Af Johnny Christensen

Nordsjælland byder på mange gode muligheder for at lave hurtige stranddyk. Sten- og tangrevet ud for Nakkehoved Fyr er et godt bud på en times underholdning. Allerede på vej ned ad trappen til dykkestedet får man en idé om hvordan havbunden ser ud. Strandkanten består af sten og falder langsomt ned mod vandet, så derfor er badebroen et yderst velkomment indslag her. Hvis man benytter den, slipper man nemlig for at skulle balancere de første 20 meter ud i vandet på glatte sten. Ikke altid nogen let opgave med tungt dykkerudstyr på ryggen og et kamera i hånden, skulle jeg hilse og sige.
Nu hvor vi er ved emnet tungt dykkerudstyr: Så tag den lettest mulige opsætning med og er du i tørdragt, så vent med at lukke den helt, indtil du er kommet fra parkeringspladsen og ned til badebroen. Trappen, som fører fra fyrtårnet, ned ad skrænten og til vandkanten er relativt lang og gåturen giver en naturlig varme i dragten.
Bunden på stedet er langsomt faldende og byder på fin variation. På sandbankerne ligger ofte fladfisk og skjuler sig. Stenbælterne har en mere fast bund, og sigten forbedres ofte, når man kommer lidt længere ud. Her har tangrevet også mulighed for at holde sig fast, og fungerer som hjem for havets dyr. Selv på et dagdyk kan det godt betale sig at medbringe en god lygte, så du kan lyse ind under tangen. På den måde vil du pludselig se mere detaljeret hvad der skjuler sig dernede. Ellers kunne du nemt få indtrykket af, at det bare er én stor rødbrun masse.
Undervandsfotografer, biologer, undervandsjægere og alle andre glade dykkere kan alle have god fornøjelse af dette dykkested. Det kræver ingen særlige forudsætninger og byder på god og uforpligtende kystdykning.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også