DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #54 Hullet i muren – Taarbæk Strandpark
Kystleksikon #54 Hullet i muren – Taarbæk Strandpark
Kystleksikon #54 Hullet i muren – Taarbæk Strandpark
Kystleksikon #54 Hullet i muren – Taarbæk Strandpark

Kystleksikon #54

Tekst og foto Jesper Kjøller
Hullet i muren, Taarbæk Strandpark

Første gang jeg hørte om et dykkested, der hed Hullet i Muren, havde jeg lidt svært ved at gennemskue hvorfor i alverden det mon det hed sådan. Men når man kommer frem til området, er det ganske logisk – der er nemlig en mur med et hul i! Det store runde hul (af nogle kaldet månehullet), er et populært sted at tage bryllupsbilleder i aftensolen over Øresund. Men det markerer altså også lokaliteten for et ganske udmærket kystdyk.
Området, der er kendt som Springforbi Strandpark, strækker sig fra Tårbæk i syd til Mølleåens udløb et par kilometer nordligere. Der var været idéer fremme om at omdanne kyststrækningen til en slags Bellevue Light for at udvide bademulighederne i kommunen og tage presset lidt af selve Bellevue-stranden længere mod syd. Men det ville være synd og skam at overdænge kysten med sand og lave parkeringspladser. Og det ville i hvert fald ændre stedets tiltrækning på dykkere.
Er vejret godt, sidder der ofte masser af etniske familier og griller og ryger vandpibe i Strandparken, mens børnene leger. Det har givet anlægget det mindre flatterende tilnavn Perker-plænen. Men det ser i hvert fald ud som om de hygger sig.
Bunden ude foran skrænten er leret og furet og ganske anderledes end fx ved Strandmøllekroen – et andet yndet dykkested i nærheden. Visse steder er furerne i bunden meterdybe og giver en god og atypisk variation i landskabet under vandet. Dyrelivet er varieret og byder på hele Ørsunds-repetoiret – jeg har sågar set en sæl i overfladen, der kom ganske tæt på for at se hvad vi var for nogle.
Eneste ulempe ved ”Hullet” er gåturen fra parkeringspladsen mellem træerne, tværs over græsplænen og ned ad trappen. Men hvis man tager den lidt med ro, er det ikke slemt og det er turen værd. Gå lige en rekognosceringstur først, så I ikke slæber udstyret ned, før I er sikre på, at forholdende er indbydende.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også