DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #55 Pøls Rev – Als
Kystleksikon #55 Pøls Rev – Als
Kystleksikon #55 Pøls Rev – Als
Kystleksikon #55 Pøls Rev – Als

Kystleksikon #55

Tekst og foto Ulrik Westphal
Pøls Rev – Als

Tættere på vandet kan man næppe parkere. Fem meter væk ligger vandkanten og fra de nedrullede bilruder kan jeg skimte revet. Her på det østlige hjørne af Als er der god plads og med vinden i vest, er der ingen tvivl om dagens dykkested. Jeg går i vandet nord for revet, lige der hvor et smalt bælte af rullesten går over i sandbund. Havet ligger fladt hen, og det er ubesværligt at få resten af udstyret på. Perfekte forhold til lidt sønderjysk stranddykning.
Revet er et blandet stenrev med mellemstore sten længst inde mod land. Langsomt forsvinder de, jo længere fra land man kommer. Der bliver hurtigt dybere, og efter det obligatoriske ok-tegn glider vi endelig ned i en anden verden.
Efter et par finnespark er vi på revet og med kameraet foran ansigtet udforsker vi de flot begroede sten og den varierede bund langs revets sider.
Solen står højt på himlen og revets beboere får os til at tænke på sydlige himmelstrøg. Der er et mylder af liv her på det tre meter dybe vand.
Selve revet er ikke stort, men stort nok til at tiltrække yngel fra en stor del af den danske undervandsverden. Havkarusserne vogter nidkært deres revir og tager gerne kampen op med en nærgående dykker.
Lige pludselig fægter min makker med armene og peger ind i snørebåndstangen. Jeg undres over hans ophidselse, men hans insisterende pegefinger får nu mine øjne tunet ind på det forelskede tangsnarre-par.
De snurrer rundt om hinanden og deres elegante bevægelser må gøre enhver dykker misundelig. Der er et væld af liv og tiden flyver derfor af sted. Vi må hellere komme indad. Efter dykket sidder vi og skuer ud over vandet og taler om, at stranddykning i det sønderjyske ikke er til at kimse af. Det er ikke sidste gang vi dykker her.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også