DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #76 – Reersø Strand og Rev
Kystleksikon #76 – Reersø Strand og Rev
Kystleksikon #76 – Reersø Strand og Rev
Kystleksikon #76 – Reersø Strand og Rev

Kystleksikon #76

af Mark Trustrup
– Røsnæs Rev

Reersø er en lille tange nordvest for Slagelse. Ved Reersø finder man nogle gode dykkesteder til nogle hyggelige stranddyk. På spidsen af Reersø finder man Reersø Rev, som er et smukt stenrev med meget at byde på. Stenrevet ligger ikke kun for enden af tangen, men det går også lidt ned langs siderne. Hvis man har god tid, kan man gå i vandet før spidsen, og så lade sig føre med strømmen ud på det store rev. Dykningen ved Reersø er dykning for alle, uanset om det er scuba- eller snorkeldykning. Langs siderne af tangen er dybden omkring to-fire meter, og det er jo en god dybde til snorkling. Ude på revet bliver dybden lidt større. Bunden består af sand, og sten i mange forskellige størrelser og former. Stenene er mange steder bevokset med tang. Reersø er et godt sted til mange slags dykning fx natdykning, undervandsjagt, undervandsfotografering eller bare et hyggeligt stranddyk.
Der er et interessant dyreliv omkring Reersø og vil man bruge tid på at studere stenene og tangen nærmere vil man helt sikkert også finde noget interessant liv.
Når sigten er god omkring Reersø er her utrolig smukt, og man kan virkelig se, hvordan livet under vandet lever. En dag, hvor jeg dykkede ved Reersø, mødte min makker og jeg en ulk, som lige ville vise sig, at det var altså her den bor. Da vi havde fotograferet og studeret ulken, var det tid, at forsætte dykket mod nye oplevelser. På samme dyk fangede jeg en fladfisk med hånden. Fladfisken blev studeret nærmere og så sluppet fri igen. Vandet var på dette tidspunkt ikke særlig varmt, så fladfisken sparede på sine kræfter.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også