DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #77 – Elsegårde Djursland
Kystleksikon #77 – Elsegårde Djursland
Kystleksikon #77 – Elsegårde Djursland
Kystleksikon #77 – Elsegårde Djursland

Kystleksikon #77

af Kim Meineche
– Elsegårde Djursland

For en vestjysk undervandsfotograf kan Elsegårde på Djursland umiddelbart virke som en fjerntliggende destination, men ikke desto mindre tiltrækker dette område dykkende fotografer fra selv de fjerneste kroge af Jylland og i mange tilfælde endda også sjællandske og fynske fotoentusiaster.
Man behøver dog heller ikke opholde sig ret lang tid under overfladen for at finde ud af hvorfor! På den lyse sand og stenbund vrimler det simpelthen med eremitkrebs, krabber, vandmænd, brandmænd, diverse fladfiskearter, fjæsinger, tangsnipper og meget andet.
Kombineret med den ofte meget gode sigt, man finder herovre, ja så er dette virkelig at betegne som et paradis for især undervandsfotografer, men også for dykkere, der bare vil have sig en smuk og mangfoldig oplevelse på forholdsvist lavt vand. Man skal et pænt stykke væk fra stranden for at finde mere end blot fem-seks meters dybde, og faktisk er det inde på to-tre meter, at man finder det meste, så selv en snorkeldykker vil kunne få en fantastisk oplevelse her!
Ikke at forglemme, så har byen Ebeltoft også meget at byde på, og her kan den ikke-dykkende del af familien måske få en hyggelig dag ud af det, mens du boltrer dig i vandet, med eller uden kamera. Foruden Fregatten Jylland er Ebeltoft bl.a. kendt for sine brolagte gader og bindingsværkshuse som oser af romantik og gammel stil.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også