DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Lanzarote er en vulkanø med flotte dramatiske lavaformationer. Her ved den grønne algesø El Golfo.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
De sjove og flotte pilekrabber ser man en del af, hvis man kigger lidt i klippesprækker og huller.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Den utroligt gode sigt gør vragdyk på Lanzarote til en speciel oplevelse.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
De strenge kvoter for fiskeri omkring Lanzarote ses tydeligt i mængden af liv under vand. Flere steder kan man opleve pludselig at befinde sig midt i en fiskestime.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
En rolig morgen inden det går løs med aktiviteter og solbadning på Club La Santa.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Ved The Cathedral skal man ikke lade sig distrahere midt under kursusøvelserne, hvis de lokale beboere lige kigger forbi.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Indgangen til Blue Hole ligger på ti meters dybde, hvilket gør det til et godt sted at starte et dyk.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Med dykkercentret (den runde bygning) lige ud til poolen, er det dejligt, hurtigt og nemt for kursister at komme i vandet.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Fem minutters sejlads fra parkeringspladsen ligger de to tidligere tuntrawlere Los Atuneros.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Felix, en af de store tamme barser, hilser på.
Lanzarote – Dykning, motion og familiehygge
Hvis man kigger godt efter, er der masser af mini-makroliv på Lanzarote. Her ses en lillebitte eremitkrebs med øjne på størrelse med de sandkorn, den kravler på.
1 af 11

Lanzarote

Dykning, motion og familiehygge

Tekst og foto: Morten Bjørn larsen
På Club La Santa kan du tage ud at dykke med god samvittighed, mens din partner og dine børn dyrker sport og hygger sig på land. Det kan også være, at familien selv skal prøve kræfter med at trække vejret under vand for første gang. Vaskebræt eller dobbeltsæt er ikke nødvendigt – Club La Santa er for alle.

Det er den samme kriller i maven, der melder sig, hver gang jeg glider ned langs nedstigningslinen mod et vrag. Denne gang når overfladen kun lige at forsvinde bag mig, før jeg kan se konturerne af vraget i den suveræne sigt. Vi starter på styrehuset, som er væltet af og nu ligger på siden tæt ved vraget. Lyset falder stemningsfuldt ind ad de små runde koøjer, og farvestrålende svampe dækker væggene. Selve vraget ligger også på siden, og da det ikke er længere end 40 meter og ligger på en maksimal dybde på 22 meter, er der god tid til at stoppe undervejs og lære den tidligere tuntrawler godt at kende.
Lanzarote ligger 150 km ud for Marokkos kyst i Atlanterhavet, og der er ikke koraller, der dækker vraget, men i stedet et tyndt lag tangplanter. Selvfølgelig ser det godt ud, når et vrag er smukt broderet med koraller, men lige her syntes jeg ikke, at fraværet af koraller gør så meget, for det får detaljerne og konturerne til at træde tydeligere frem.
Faktisk ligger der flere vrag tæt på hinanden, og det er muligt at svømme fra dette vrag over til en anden udtjent tuntrawler lige i nærheden. Derfor bliver dykkerstedet også kaldt Los Atuneros. Jeg har koblet mig på et Advanced-kursus, men heldigvis klarer kursisten Nick spændingen over sit første rigtige vragdyk og luftforbruget så godt, at vi sagtens kan begive os ud på den lille svømmetur mod det næste vrag. Præcis som da vi gled ned af nedstigningslinen, skal vi ikke lave mange finnespark inden vrag nr. to træder frem foran os. Jeg ved ikke hvor mange steder i verden, man kan få en dobbelt vragoplevelse, men det er en stor bonus at mærke krilleren i maven to gange på samme dyk.
Stævnen står flot op foran os, da vi nærmer os vrag nummer to, og giver et øjeblik den gamle fisketrawler en sjælden værdighed. Den ligger med på 32 meter, så vi skal skynde os lidt for at nå rundt om vraget, inden vi svømmer tilbage til det første vrag for at tage sikkerhedsstop på nedstigningslinen. Mange steder hører man om 25+ meter sigt, men i virkeligheden er det tit lidt overdrevet – bare ikke på Lanzarote. Fra agter kan jeg lige så tydeligt se det meste af vraget, og styrehuset midt på skibet er godt indhyllet i en fiskestime. Det sceneri har jeg heldigvis tid til at få foreviget på mit hukommelseskort.

Aktiv ferie for hele familien
I den uge min familie og jeg var på Lanzarote, boede vi på Club La Santa, der er dansk ejet. Det er et af verdens førende sportskomplekser, og her er mulighed for at dyrke et væld af forskellige sportsgrene: tennis, aerobic, svømning, fodbold, squash, golf, cykling, håndbold, kampsport, fitness, dans, atletik … og listen fortsætter. Er man bidt af en gal sportsudøver, er der altså masser af gode grunde til at tage til Lanzarote og bo på Club La Santa. Børn er ingen forhindring, for her er god mulighed for at kombinere sin sport med en familieferie. Der er på selve komplekset en børnehave, med både indendørs og udendørs...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også