DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Makadi Bay – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Makadi Bay – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Makadi Bay – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Makadi Bay – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Makadi Bay

– CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Placeret mellem mere velkendte rødehavsdestinationer som Hurghada og Safaga finder man Makadi Bay, hvor der ligger en lille håndfuld dykkercentre og hoteller spredt ud i en beskyttet sandbugt. Det lille resortområde befinder sig blot 20 km syd for Hurghada, og har adgang til stort set de samme klassiske dykkesteder. Men ikke desto mindre tilbyder Makadi Bay en helt anden slags ferieoplevelse, end sine mere forjagede naboer.
Dem, der vælger Makadi som dykkedestination, søger en kombination af øde rev og et ekstremt afslappet og urørt strandmiljø på land, men også muligheden for let at komme til de mere besøgte vrag og rev langs fastlandet i det nordlige Rødehav.
I 1995 blev koralsystemerne omkring Makadi Bay klassificeret som beskyttet område, og det kræves, at dykkercentrene adlyder strikse miljøvenlige procedurer. Ud over at være beskyttet af lokale myndigheder og USAID (United States Agency for International Development), sørger Hurghada Environmental Protection Association (HEPCA) hele tiden for, at der er fortøjningsbøjer på alle dykkestederne.
Selv om det er et lille område, så tilbyder Makadi Bay en god variation af dykkesteder, der passer en bred vifte af erfaringsniveauer. Der er lave dyk, dybe dyk og vragdyk inden for korte distancer med de såkaldte felucca-både (traditionelle ægyptiske sejlskibe, red.). Til de fjernere dykkesteder kan man tage med på halv- eller heldagsture om bord på større dykkebåde. Mellem kl. 8 og kl. 17 kan man også vælge at dykke fra kysten på det lokale beskyttede husrev, og det er en fremragende mulighed for begyndere og undervandsfotografer på jagt efter motiver med koralliv. Desuden giver dykning på husrevet en dejlig afslappet dag, hvor man følger sig eget tempo og dykker i ro og mag.
Blandt Makadi Bays bedste dykkesteder finder man:
Abu Hashish – arabisk for græssets fader, og selv om navnet bringer associationer til illegale rygevaner, er det navngivet efter det store område med søgræs. Det er et lavt dyk, så det er perfekt til begyndere og snorklere, og det udføres ofte som et blidt drift dive. Du forlader lagunen gennem en lille kløft, hvorefter du kommer ind på et sandet plateau fyldt med koralknolde, der summer af liv. Her vil du formodentlig møde en lang række skabninger, der hviler på revet, fx kuffertfisk, blæksprutter, muræner og måske ligefrem en enkelt søhest, hvis du er heldig.
Gota Abu Ramada kendes også blandt dykkere som the Aquarium. Det er et netværk af koralhaver fyldt af liv i og omkring det farverige rev. Hyppige møder her er papegøjefisk, englefisk, snappere, gryntefisk og trevaller. Det er også ganske almindeligt at møde ørnerokker, der glider forbi, og titanaftrækkerfisk, som bevogter deres territorium. Hvis du strejfer mod vestsiden af revet, finder du to store koralsøjler, der er dækkede med blødkoraller og viftekoraller.
Ras Abu Soma er et fantastisk sømrev med et imponerende drop-off, der ofte huser muræner og skildpadder...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også