DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Rejse  Resa
Marsa Alam – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Marsa Alam – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Marsa Alam – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Marsa Alam – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Marsa Alam – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Marsa Alam – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Marsa Alam

– CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Det tidligere golde ørkenlandskab omkring Marsa Alam har efterhånden udviklet sig til en af Rødehavets vigtigste destinationer efter en massiv investering for at booste områdets infrastruktur. Den nye internationale lufthavn og udviklingen af Port Ghalib har skabt et særdeles attraktivt alternativ for dykkere på udkig efter øde og uspolerede koralrev langs kysten. Marsa Alam ligger omtrent 260 km syd for Hurghada og tæt på krebsens vendekreds.
Selv om mange dykkere valfarter hertil for at stige om bord på liveaboards med kurs mod de fjerntliggende rev mod syd, er dette område også en meget velkendt landbaseret dykkedestination. Marsa Alams 100 km lange kyst byder på en enorm variation for besøgere på alle niveauer. Der er sunde rev, besøg af pelagisk storvildt, sprudlende koralknolde, adrenalinpumpende drop offs, et interessant netværk af huler samt koralbesatte vrag. Desuden er det er godt sted at møde Rødehavets få søkøer.
I land er indkvarteringsmulighederne afvekslende. Dykkere kan stadig vælge at bo i traditionelle ørkenlejre, der kendes fra pionerdagene i det ægyptiske Rødehav. Er man ikke parat til den mere primitive option, kan man vælge mellem en række hoteller og resorts med de mest moderne og luksuriøse placeret i Port Ghalib, der er bygget som et mini-Venedig. Her er en række restauranter, butikker og resorts kædet sammen i et netværk af små broer og kanaler med taxi-både.
Der er et antal glimrende dykkercentre spredt ud langs Marsa Alams kyst med adgang til revene fra kysten eller med dagbåde. Som med de fleste rev langs rødehavskysten er de godt beskyttet af miljøprogrammer, og der er overvågede fortøjningsbøjer ved alle de vigtige dykkesteder.

Klassiske dyk i området omfatter:
Elphinstone Reef er et af Rødehavets mest berømte og besungne rev. De altid tilstedeværende stærke strømme omkring dette eksponerede offshore-rev kræver et vist erfaringsniveau. De dykkercentre og både, der tager hertil, kræver ofte et minimum på 50 loggede dyk. De stejle vægge er kendt for at tiltrække hajer, og de er pakket med marint liv. Det er almindeligt at møde oceanisk hvidtippet haj, hammerhaj, grå revhaj og silkehaj her. Den østlige og vestlige væg er dækket med blødkoraller, og på det sydlige plateau er der en dyb hule.

Abu Dabab er berømt for sine søkøer. Disse bizarre havpattedyr vokser til fire meters længde og lever af to slags søgræs, der vokser i og omkring den sandede bugt ved  Abu Dabab. Man mener, at der kun lever syv individer mellem El Qusier og Sudan, og de fleste ses ved Abu Dabab. Alle møder med denne beskyttede art overvåges omhyggeligt af alle dykkercentrene i området.

Samadai kendes også som Dolphin House og er et måneformet offshore-rev, der ligger omtrent fem km sydøst for Marsa Alam. Revet danner en naturlig lagune, hvor det beskyttede vand er hjemsted for en population af...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også