DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Mindoro – et makromekka
Mindoro – et makromekka
Mindoro – et makromekka
Mindoro – et makromekka
Mindoro – et makromekka
Mindoro – et makromekka

Mindoro

– et makromekka

Tekst og foto Stefan Beskow

Mindoro er den relativt store ø lige syd for Filippinernes største ø Luzon. Her er dykningen rigtig god. Det er først og fremmest Puerto Galera, som ligger på nordsiden af Mindoro, der har gjort øen kendt blandt dykkere. En af årsagerne, er at det er let at komme hertil. Fra Manila er der, afhængigt af trafikken, blot tre-fire timer til omkring 30 udmærkede dykkesteder. Nærheden til en af Sydøstasiens største byer mærkes da også i weekenderne, hvor mange dykkere og turister kommer hertil for at fordrive nogle dage i solen. En anden årsag er naturligvis, at dykningen her er i høj klasse.

Dykke, dase og dinere
Dykkestederne i området ligger tæt, hvilket gør, at man ikke behøver at bruge så meget tid til transport mellem dykkene, men kan koncentrere sig om vigtigere sager, fx at dykke, slappe af og spise. Når et dykkested ligger ”langt væk” betyder det typisk en sejltur på cirka 15 minutter. Hvor ofte er du ikke taget til en kendt dykkedestination og sejlet med båd i flere timer, for at komme frem til dykket? Det kan du glemme alt om her og hvis du ikke tilhører kategorien af mennesker hvis højeste ønske er at sejle lange stræk med båd på dykkeferien, gør dette stedet ekstra attraktivt. Variationen blandt Puerto Galeras dykkesteder er stor. Her findes noget som kan tilfredsstille de fleste dykkeres ønsker. Vægdyk, strømdyk, stille lavtvandsdyk i koralhaver, vragdyk og for den tek- interesserede dykker findes der et antal dybe dyk og huledyk at muntre sig med.

Sabang
Vi kan lige så godt med det samme sige, at den som er ude efter havets storvildt har større udbytte af at tage andre steder hen. På to uger så vi godt nok nogle revhajer og nogle havskildpadder, men bortset fra dem, var der ingen store dyr. Et par uger efter, at vi kom hjem, læste vi dog i et nyhedsbrev fra dykkecentret, at dykkere havde set en manta, så naturligvis kan alting ske, men den slags møder er sjældne.
Når man taler om Puerto Galera, er det egentlig strandene og småbyerne omkring strandene, der menes. Her bor man, spiser og dykker. Hjertet blandt strandene er det hektiske Sabang. Nogen har beskrevet det som et mini Phuket og det er en meget rammende beskrivelse. Her findes det meste i de smalle stræder. Restauranter, barer og nogle steder, som går under den tvivlsomme beskrivelse ”diskotek”. Lad dig dog ikke snyde af det. De eneste, som danser disse steder er letpåklædte piger. Det kan anbefales at bo på stranden tæt ved, Small La Laguna. Den ligger fem minutters spadseretur fra Sabang og er betydeligt fredeligere, hvilket jeg personligt foretrækker, når jeg er på dykkeferie.

Kunstige rev
Inde i Sabang bay er der etableret flere kunstige rev i form af små vrag, som er sænket af dykkecentrene i området. Som vragdyk er der ikke så meget at råbe hurra for. Nogle er næsten brudt helt sammen, men i tidens løb har de været værdifulde for det meget rige marine liv og...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet