DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Profil  Profil
Nick Poole &  Valentina Cucchiara – Liquid Jungle Productions
På arbejde med scooter og HD-kamera. Valentina til venstre med det store Sony-kamera i Gates-huset og Nick til højre med det nye Canon 5D full frame DSLR fastmonteret på scooteren.
Nick Poole &  Valentina Cucchiara – Liquid Jungle Productions
Nick Poole & Valentina Cucchiara – Liquid Jungle Productions

Nick Poole & Valentina Cucchiara

– Liquid Jungle Productions

Tekst og foto Jesper Kjøller
Hvis du har surfet fede dykkefilm på YouTube, set instruktionsvideoer fra Global Underwater Explorers eller nydt HD-optagelser af dybe tekniske dyk, er der stor sandsynlighed for, at Nick Poole og Valentina Cucchiara har været bag videokameraet. Parret bor til daglig i Sharm el Sheikh, men rejser over hele verden med deres enorme HD-videokameraer.

Nick Poole og Valentina Cucchiara er på mange måder et ret umage par. Han er fra London, hun er fra Rom. Han spiser aldrig grøntsager, hun er vegetar. Han drikker te, hun drikker kaffe. Han er cool og tilbagelænet, hun er varmblodig og temperamentsfuld. Men de forenes af en kærlighed til dykning og til livet i havet og en endnu større kærlighed til at formidle det i form af levende billeder.
Nick er født og opvokset London. Han havde en lovende karriere som elitesvømmer og idrætslærer, da han som 25-årig pludselig blev lidt træt af livet i klorvand. En ven opfordrede ham i 2000 til at tage til Ægypten og lære at dykke. Han elskede det og havde svært ved at vende tilbage til livet i England. Han besluttede sig for et sabbatår og tog til Sharm el Sheik. Langsomt arbejdede han sig op gennem graderne og fik snart arbejde som diveguide. Senere blev han PADI-instruktør og arbejdede i tre år i branchen med instruktion og som dykkeguide, men uden at udvise den store interesse for foto eller video. Det var i denne periode, han mødte Valentina, der allerede arbejdede som videograf. Hun tog med ud på dagture og på liveaboards, hvor hun optog og redigerede gæsternes oplevelser, hvorefter de kunne købe en video som minde om dagen. Han begyndte at fatte interesse for levende billeder og tog snart et videokursus hos Valentina. Det gav for alvor blod på tanden.
– Da Valentina skulle have en måneds pause, sprang jeg ind som vikar for hende. Jeg elskede at få mulighed for at tage ud på båden og dykke hver dag frem for at holde open water-kurser, husker Nick.
Efterhånden stoppede han med instruktørarbejdet og helligede sig helt arbejdet som videograf. Nick og Valentina grundlagde snart deres fælles firma Liquid Jungle, og de fandt samtidig sammen som par i privaten efter at have været venner og kollegaer i tre-fire år.
Valentina er uddannet fra et universitet i Rom. Oprindelig ville hun være dyrlæge, men det endte med at blive biologien, hun kastede sig over.
Inden en tur til Rødehavet i forbindelse med sit speciale, tog hun et open water-kursus hjemme i Italien. Hun blev forbløffet over, at hun under vandet kunne se alle de biologiske fænomener, hun havde studeret på land. Fra da af var hun solgt til dykning. Hun færdiggjorde sin uddannelse og begyndte en karriere som biolog, og det lykkedes hende at snige en masse dykning ind. Hver gang hun havde en pause, tog hun kurser og blev snart divemaster. Hun endte i Rødehavet og begyndte at arbejde som guide. Men hendes netværk inden for forskningen og hendes baggrund som biolog gav hende mulighed for at deltage i et koralrevsprojekt i Belize og senere i Mexico, hvor hun forelskede sig i huledykning. Snart begyndte hun at arbejde som instruktør i Mexico. På dykkercenteret tog hun et kursus i uv-video og fik straks et job derefter.
– Jeg endte igen tilbage i Sharm el Sheikh, og efter et par måneders arbejde kunne jeg starte min egen business som videograf, husker...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også