DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Nuweiba – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Nuweiba – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Nuweiba – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Nuweiba – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Nuweiba – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Nuweiba – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Nuweiba

– CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Med sine omfattende sandstrande med fint sand, oversået med beduinlejre for turister, tilbyder Nuweiba noget helt andet, end de fleste andre dykkeområder på Sinai. Placeret 70 km syd for Taba og 150 km nord for Sharm El Sheikh har Nuweiba kun få souvenirshops og en mere rolig og afslappet atmosfære.
Byen ligger på en flodslette, som måler omkring 40 km2. Den blev bygget i 1971 i et område, der befolkes af to beduinstammer. Fra havnen afgår skibe til Jordan på den anden side af Aqaba-bugten.
Turister kan vælge mellem to forskellige steder at opholde sig. Mellem selve byen og havnen er der en strimmel langs kysten, hvor man finder moderne hoteller som Hilton Nuweiba Coral Resort og Swisscare Nuweiba Resort Hotel. Længere mod nord er der talrige beduinlejre langs strandene, hvor gæster kan bo til meget billige priser i strandhytter og enkle værelser. De fleste af dem er komfortable og har aircondition.
Dykningen her foregår fra kysten med enten jeep eller kamel på samme måde som i nabobyerne, Dahab og Taba. Der er ikke så meget strøm, så møder med storvildt er ikke så almindelige. Alligevel er der masser af variation i dykkestederne og den fantastiske Abu Galum National Park er et af højdepunkterne. Ras Mamlach ligger en time væk i jeep og er et klassisk dyk i nationalparken. De smukke koralhaver begynder ved omkring 12 meter og skråner blidt ned til en væg, der falder ned til 70 meter. Revvæggen er oversået med koraller, og de større dybder her tiltrækker ofte stimer af rovfisk som barracuda og snappere.
En mere usædvanlig dykkelokalitet udgøres af to nedsunkne pipelines, der løber parallelt med fem meters afstand og falder ned til 20 meters dybde. Rørene blev placeret der i 1970’erne, men er i dag dækkede med en sund skorpe af sten- og blødkoraller og er et paradis for tudsefisk og forskellige rejer. Der er masser af fisk rundt om rørene, især ved de små koralknolde i nord på omkring 15-20 meters dybde.
Hvis du foretrækker at opholde dig tættere på dit hotel og hvis du holder af at fotografere småkryb, så vil du sikkert foretrække at spendere mest tid på husrevene.
Fra Coral Hilton finder du det flotte Abou Lou Lou- husrev, der er mange fotografers favorit. Her finder du spøgelsesnålefisk, tudsefisk, blæksprutter og muræner, og på de sandede områder kan du se efter night stargazers og forbipasserende hajer. I hele området vrimler det med dragefisk. The Sinkers er et område, hvor en fortøjningsbøje er blevet tabt på for dybt vand til at være til nogen nytte. Men denne fejl har skabt et fantastisk dykkested, der begynder for enden af en kæde på 35 meter, der er fyldt med blødkoraller. Mens du langsomt cirkler rundt om kæden, når du efterhånden op til bøjen, der er nedsænket på omkring 10 meter. Det er et godt motiv for undervandsfotografer og fiskene piler rundt omkring kæden.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også