DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Event  Event
Nytårsdyk 2019
DYKs redaktør Sune Dadda Karma Harms på vej i vandet med sin makker på den noget blæsende nordside af molen.

DYK, KAGER OG BOBLER

– 100 dykkere i vandet ved Havheksen på årets sidste dag

Tekst og foto Søren Helms & Sune Dadda Karma Harms

Det er en vanvittig smuk og klar morgen, på årets sidste dag, da DYK’s udsendte møder op til nytårsdyk på Amager Strandpark.

►  Til trods for en strid og kold vinter-vind, så er der glødende solopgang og god stemning blandt de mange dykkere, der er dukket op til arrangementet. Nytårsdykket på Havheksen er en tradition for flere sjællandske dykkercentre og klubber, præcis som de mange fynske og jyske dykkercentre og klubber har deres egne traditionelle dykkersteder, hvor der siges farvel til året der er gået.

I Amager Strandpark er der godt pakket med biler, dykkere og udstyr i år. For første gang har dykkercentrene ScubaGear og Kingfish Dive & Travel i år slået sig sammen om et arrangement, hvor der er masser af god mad, kransekage og bobler til de deltagende. Sammen kan de stolt rapportere om hele 75 tilmeldte. Dykkerklubben Nautilus fra Nautic Marine og dykkerklubben Helgoland er også traditionen tro repræsenteret i Amager Strandpark, hvor sidstnævnte melder om mindst 15 fremmødte dykkere.

Dertil er der de mange som er kommet for sig selv i små grupper eller par, for at værne om vores fælles lidenskab, dykning generelt og den danske dykning i særdeleshed.

Selvom himlen er blå og solen skinner er forholdene ikke i dykkernes favør med en nordenvind, der blæser op mod 12 m/s og skaber høje bølger over Havheksen. Dugfriske meldinger fra dykkere, der netop er kommet op fra både den ene og den anden side af molen, siger op til tre meters sigt på begge sider.

DYK's redaktør Sune Dadda Karma Harms, hopper straks i tørdragten og det samme gør hans makker. De tager turen i bølger og blæst på nordsiden af molen for at ønske havheksen godt nytår, mens andre vælger læsiden mod syd og de får sig nok et mere roligt dyk.

Strømmen kan mærkes, men giver ikke udfordringer så længe vi ikke kommer for langt vest for dykkerbanen. Meldingen om tre meters sigt holder stik, hvilket er oplevet bedre, men også værre.

Det kan godt være, at de fleste ser frem til god mad, fest og fyrværkeri i aften, men nytårsdykket er en skøn måde at afslutte året på og absolut vores favorittradition på denne dag.

Alt i alt er det en god dag i blændende høj sol og under en skyfri himmel. Også samarbejdet mellem de to store dykkercentre er en succes med masser af fremmødte glade dykkere og deres familier.

Gode arrangementer som disse må vi have nogle flere af.

Godt nytår til alle fra DYK! ♦

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Dyk på Havheksen, Amager Strandpark december måned 2015.
Dyk på Havheksen, Amager Strandpark december måned 2015.
Læs artiklen i DYK #51:

SOME images:
Nytårsdyk 2019
Nytårsdyk 2019
, Nytårsdyk 2019
DYKs redaktør Sune Dadda Karma Harms på vej i vandet med sin makker på den noget blæsende nordside af molen.
, Nytårsdyk 2019
Sandbunden på vej ud til dykkerbanen Havheksen er fyldt med sandorme.
, Nytårsdyk 2019
Solen var kun lige stået op over Øresund, da de første dykkere ivrigt gik i vandet og blev fulgt fra standen.

Læs også