DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Okinawa og havskildpadder hører uomtvisteligt tæt sammen. Når du dykker i havet omkring Okinawa er du næsten garanteret at møde havskildpadder.
Okinawa og havskildpadder hører uomtvisteligt tæt sammen. Når du dykker i havet omkring Okinawa er du næsten garanteret at møde havskildpadder.

Okinawa

– Aka Island

Tekst & foto: Atle Ove Martinussen

Under mit ophold på Aka, møder jeg ingen turister, bortset fra nogle japanske studerende, som holder ferie her. Jeg har nærmest øen for mig selv og kan gå uforstyrret og alene.

Aka – et subtropisk paradis
Efter et par hyggelige dage og nogle fantastiske dyk på USS Emmons rejser jeg videre med færge til øen Aka. Jeg får næsten et chok, efter den travle by Naha, da jeg ankommer til, hvad der mest af alt minder om en paradisø. Her er roligt, og det virker næsten som om, at alt går i slowmotion.

Aka har fantastiske hvide sandstrande og i det krystalklare vand med en sigt på over 40 meter, er det en fryd at snorkle. Du kan derfor sagtens tage din ikke-dykkende familiemedlemmer med til Aka. Det er også skønt at gå ture rundt på øen, som har subtropisk jungle og flere smukke udsigtspunkter. Om aftenen og af og til i løbet af dagen kan du se hjorte, som der er mange af på øen. Det er en fredet hjortestamme, som er unik for dette område. Hjorten kaldes Kerama-hjort og er et symbol for øen Aka. Disse dyr vader og svømmer mellem øerne. Hvis du kigger ned, når du går på vejen, vil du se, at kloakdækslerne er prydet med disse smukke hjorte.

Under mit ophold på Aka møder jeg ingen turister, bortset fra nogle japanske studerende, som holder ferie her. Jeg har nærmest øen for mig selv og kan gå uforstyrret og alene rundt. Øen Aka hører til Keramaøerne i Okinawa. Okinawa ligger i et subtropisk område, så det er varmt hele året rundt, både på land og i havet. Øen er idyllisk, og livet på øen er præget af ro og stilhed. Der bor lige knap 300 mennesker på Aka, men der findes alligevel to købmænd og tre barer med god service. Jeg kommer nemt i kontakt med den venlige og imødekommende lokalbefolkning og bliver inkluderet i selskabet, særligt på barerne om aftenen.

Aka regnes for at være den smukkeste dykkerdestination i Japan med fantastisk velholdte koralrev, stimer af fisk, åbne grotter, huler, havslanger, hvaler, skildpadder, nøgensnegle, klovnefisk og småkryb i et krystalklart blåt hav. Korarevene er urørte og ser utrolig sunde ud. Der findes omkring 250 forskellige arter af koral omkring Aka. Havet omkring øerne i området er også parringsområde for pukkelhvaler.

Kærlighedsdyk
Aka er et eldorado for dykkere. Særligt undervandsfotografer vil elske Aka, som indbyder til både makro og vidvinkel. Dykkerturene er godt organiseret og præget af stor professionalitet – både blandt instruktørerne og bådførerne. Alt er nøje planlagt, udstyret er i orden, og igen må jeg fremhæve den utrolige høflighed, man møder i Okinawa. Punktlighed er en dyd i Japan, så det vigtigt ikke at komme for sent til dykket, som starter fra havnen i Aka. Jeg bliver hentet i bil og kørt til båden, selvom der er tale om korte afstande. Med dykkebåden når vi nemt og hurtigt fra havnen ud til de mange og anderledes dykkerdestinationer. Øen rundt oplever jeg et fantastisk undervandsliv med en mængde af fisk og skildpadder. Jeg ser adskillige havslanger – endda også havslangers parring. Særligt det krystalklare blå vand, der omgiver øen – og de fantastiske åbne grotter og formationer, der er dannet i...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs artiklen i DYK #2:

SOME images:
Aka Island
Aka Island
, Okinawa og havskildpadder hører uomtvisteligt tæt sammen. Når du dykker i havet omkring Okinawa er du næsten garanteret at møde havskildpadder.
Okinawa og havskildpadder hører uomtvisteligt tæt sammen. Når du dykker i havet omkring Okinawa er du næsten garanteret at møde havskildpadder.
, De åbne grotter og huler omkring øen Aka, byder på noget af det smukkeste og mest fantastiske dykning i verden.
De åbne grotter og huler omkring øen Aka, byder på noget af det smukkeste og mest fantastiske dykning i verden.
, To elskende mødes i et kys – Med lidt fantasi kan man få mange historier og billeder ud af de mange klippeformationer.
To elskende mødes i et kys – Med lidt fantasi kan man få mange historier og billeder ud af de mange klippeformationer.

Læs også