DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Vrag  Vrak
USS Emmons ligger ud for den nordvestlige kyst ved Okinawa på  styrbord side i 40-45 meters dybde.
USS Emmons ligger ud for den nordvestlige kyst ved Okinawa på styrbord side i 40-45 meters dybde.

Okinawa

– USS Emmons

Tekst og foto: Atle Ove Martinussen

Krigsvraget USS Emmons er ikke blot et populært dykkersted, men også en krigsgravplads for 60 mænd, så vi dykker med respekt ...

Naha
Jeg lander i byen Naha efter 2,5 timers flyvetur. Naha ligger i den sydlige ende af Okinawa og er øens administrationscenter og en handelsby med ca. 300.000 indbyggere. Det er en travl by med mange gode restauranter og masser at opleve. Maden på Okinawa er eksotisk, også for japanere, så vær forberedt og åben over for nye smage og underlige retter, du aldrig før har set eller smagt. Ud over det, må man sige, at maden generelt er god og varieret overalt på Okinawa. Nær Naha, finder du et af verdens største offentlige akvarier. Der er et akvarievindue, som er 8,5 meter højt og 22,5 meter bredt og regnes for verdens største. Her kan man se hvalhajer, djævlerokker og meget andet. Absolut et besøg værd som en forsmag på de dykkeroplevelser, der venter forude.

Krigsvraget USS Emmons
Jeg er i Naha for at gennemføre to dyk på krigsvraget USS Emmons (DD-457), en amerikansk destroyer, som sank efter et kamikazeangreb i slutningen af anden verdenskrig, d. 6. april 1945.
Vi bliver sejlet ud med dykkerbåd fra havnen i Naha. Dykning på USS Emmons er ikke for begyndere, men med lidt faring kan det gennemføres, og det er et både spændende og spektakulært dyk – et ”must try”, når du kommer til Okinawa!

Vraget ligger ud for kysten ved Kouri-jima Island i den nordlige ende af Okinawa. USS Emmons ligger på 40-45 meters dybde og er i god stand. Vraget blev genopdaget i 2001 under en dykkerekspedition. Kanoner, torpedoer, propeller, maskingeværer, soldaterhjelme og andet er stadigvæk intakt og kan studeres under dykkene. Hullet i skroget efter kamikazeangrebet ser helt nyt ud. USS Emmons er ikke blot et populært dykkested, men også en krigsgravplads for 60 mænd, så vi dykker med respekt og uden at røre noget. Vraget er 106 meter langt, så det er nødvendigt med mindst to dyk for at se hele vraget.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

FAKTA – USS Emmons

  • Skibet USS Emmons startede sin karriere i 1941 som en amerikansk destroyer – et hurtiggående krigsskib der deltog i anden verdenskrig for den amerikanske flåde.
  • I...
Læs artiklen i DYK #2:

SOME images:
USS Emmons
USS Emmons
, USS Emmons ligger ud for den nordvestlige kyst ved Okinawa på  styrbord side i 40-45 meters dybde.
USS Emmons ligger ud for den nordvestlige kyst ved Okinawa på styrbord side i 40-45 meters dybde.
, Dykning på USS Emmons er ikke for begyndere, men med lidt erfaring kan det gennemføres og det er et både spændende og spektakulært dyk ...
Dykning på USS Emmons er ikke for begyndere, men med lidt erfaring kan det gennemføres og det er et både spændende og spektakulært dyk ...
, Selvom USS Emmons blev ramt af fem kamikaze fly, er det meste af det store krigsskib velbevaret.
Selvom USS Emmons blev ramt af fem kamikaze fly, er det meste af det store krigsskib velbevaret.

Læs også