DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Elines dagbog februar
Catalina Hyperbaric Chamber på Catalina ud for Californien er en akutmedicinsk facilitet til behandling af dykkeulykker.
1 af 1

OWUSS-scholarship

– Elines dagbog februar

Eline Feenstra

Dagen efter min PADI instruktøreksamen, forlod jeg Storbritannien og krydsede Atlanten for at besøge Karl Huggins og trykkammeret på Catalina Island. Klippeøen Santa Catalina Island er del af Channel Islands i det californiske arkipelag, og den ligger kun 35 kilometer ud for kysten ved Los Angeles. Den har kun to bebyggelser, Avalon og Two Harbors, og er primært en nationalpark. Jeg boede på USC (University of Southern California) Wrigley Institute of Marine Sciences. Catalina Hyperbaric Chamber, som findes på stedet, er en akutmedicinsk facilitet til behandling af dykkeulykker. Heldig over at være gæst hos Karl Huggins, fik jeg mulighed for at lære mere om hyperbar medicin og trykkammerbehandling. Karl, som er daglig leder af trykkammeret, modtog i 1993 prisen DAN/Rolex Diver of the Year. Han er velkendt for at have udviklet Orca Edge dykkecomputeren og for at have skabt Michigan Sea Grant ‘HUGI’ Dive Tables. Jeg lærte hvordan selve trykkammeret fungerer via en række simulerede øvelser, hvor jeg styrede og kontrollerede ”dykkene”. Under mit ophold blev jeg del af det årlige hovedrengøringshold, som er et hold af frivillige, der gør hovedrent i trykkammerklinikken. Det består blandt andet i at rengøre trykkammmeret indvendigt ved seks atmosfæres tryk svarende til en simuleret dybde på 50 meter. Ha! ha! Det var vanvittigt morsomt. Jeg havde fået selskab af de to andre stipendiater, Jamie og Steve, og vi blev bare så nitrogenpåvirkede. På simuleringen til 50 meters dybde gik sprinklerne i gang og vi blev drivvåde. Jamie, Steve og jeg prøvede at få styr på tingene. Og jeg tror, at trykkammeret blev rimelig rent.
Ud over lektioner i dykkemedicin, sørgede Karl for, at vi havde masser af tid til at lære kelpskoven at kende, og vi tilbragte et par gode timer der hver dag. Det marine miljø her gjorde mig simpelthen betaget. Heldigvis er nogle store områder omkring forskningsstationen beskyttet. Det marine liv er så rigt og undervandsskoven føjer en helt ny dimension til dykningen. At dykke med Jamie og Steve, der begge har baggrund i marin videnskab, var utroligt lærerigt. Og så var der bare så mange fisk! Det endte med, at jeg fik fat i en af de her turistede fisketavler; og jeg gik ikke i vandet uden den. Det morede de to andre sig helt sikkert over.
En anden spændende oplevelse, var da jeg besøgte DEMA (Diving Equipment & Marketing Association). Vi sov ikke meget... og messen var enorm! Jeg brugte fire hele dage på at se ethvert hjørne af vores dykkeindustri. Det var fantastisk at møde folkene bag Fourth Element, Delta P Technology, Divers Alert Network, Northern Diver, Light & Motion og Oxygène International igen. Jeg mødte også nye, spændende mennesker, som enten var seriøse forskere eller pionerer på områder som hule-, polar- og rebreatherdykning. Byen Las Vegas var ikke mindre overvældende. Vi havde det ret sjovt med at synge på en pianobar, selvom vi stort set ikke fik sovet. Jeg var dog glad for igen at...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også