DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Filips dagbog februar
Selv om dykkene ved Catalina Island var træningsdyk på CCR-kurset, var der også tid til at nyde de fantastiske kelp-skove.
OWUSS-scholarship – Filips dagbog februar
Filip klargør sin inspiration ved at tjekke, at der ikke kommer bobler ud de forkerte steder.

OWUSS-scholarship

– Filips dagbog februar

Filip Wolski

Efter DEMA-showet var overstået, tog jeg med Spencer Slate på en biltur ned til Key Largo. Dernede har Slate ejet Atlantis Dive Center (www.captainslate.com) i de sidste ti år, og derfra afvikler han alle mulige ture og aktiviteter – fx udflugter til en serie vrag, blandt andet det berømte Spiegel Grove, eller ture til Christ of the Abyss, den sunkne Kristusstatue. Slate, der også er præst, kan sågar tilbyde undervandsbryllupper der! Han har støttet scholarshippet i mange, mange år og har tidligere haft besøg af mange scholars før mig.
Efter lige at være kommet ajour med mine rapporter og korrespondance i Key Largo (og efter at have hvilet ud og slappet af også), tog jeg til Gaines-ville, en lille universitetsby et stykke nord for Orlando. Jarrod Jablonski, der leder Global Underwater Explorers (www.gue.com), havde inviteret mig med til den årlige GUE-konference. Det betød tre dage med møder, aktiviteter og seminarer med emner, der strakte sig fra nye og meget avancerede teknologiske løsninger på temperaturbeskyttelse, over pilates for dykkere, til et Mardi Gras-party!
Efter konferencen var min tid i solbeskinnede Florida slut. Jeg fløj til det ikke mindre solbeskinnede Californien, men med betydeligt koldere vand. Jeg blev samlet op i lufthavnen af Jeff Bozanic – den berømte huledykker og rebreatherpioner, der den næste uge skulle være min CCR-instruktør. Myfanwy Rowlands, den amerikanske scholar, stødte til, da vi næste dag begyndte med teorien på vores rebreather-kursus.
I modsætning til open circuit lærer man på et CCR-kursus at dykke på en specifik enhed (fx Inspiration Classic som i mit tilfælde) og altså ikke på alle enheder. På den anden side er Jeff forfatter til bogen Mastering Rebreathers, og han var ved at lægge sidste hånd på anden udgave. Derfor kom vi til at arbejde med mange forskellige enheder, som vi samlede og adskilte, så vi fik en god fornemmelse for dem og for hvordan man gennemgår tjeklisterne, der beskriver de procedurer, der skal gennemføres før og efter alle dyk.
Vi holdt vores pool-session hos Laguna Sea Sports, der var så venlige at lade os bruge deres faciliteter. Derefter gik vi om bord på MV Second Stage, og sejlede til Catalina Island, hvor vi skulle dykke i åbent vand.
Første dyk fandt sted på en sandet bund på seks meter, hvor vi øvede vores opdriftskontrol. Selv om vi stødte på bunden i tide og utide, havde jeg overskud til at nyde Catalinas kelp-skove – og de var forbløffende! Tangplanternes blade nåede længder på ti meter og de flød op mod overfladen. De danner et fabelagtigt tredimensionelt habitat for livet i havet.
På vej tilbage efter den sidste dags dykning droppede båden mig af på Catalina Island. Bare en halv time efter dykket klatrede jeg op ad vejen fra havnen mod Catalina Hyperbaric Chamber. Jeg besøgte University of South California Wrigley’s Institute (familien, der blev...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også