DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Filips dagbog januar
Filip træner øvelser på sit PADI-instruktørkursus i Florida, men han har også tid til at smile til fotografen.
OWUSS-scholarship – Filips dagbog januar
Filip besøger trykkammeret på Duke University.
OWUSS-scholarship – Filips dagbog januar
Florida byder også på flotte solnedgange, selv om der ikke var meget tid til at nyde naturen under instruktørkurset.
OWUSS-scholarship – Filips dagbog januar
De glade kandidater efter en veloverstået PADI-instruktøreksamen.

OWUSS-scholarship

– Filips dagbog januar

Filip Wolski

Det har været en travl måned – og det er svært at beskrive det hele. Begivenhederne fra begyndelsen af måneden virker allerede, som om de fandt sted for længe siden.
Den næste stat i USA, jeg skulle besøge, var North Carolina. På vej mod syd slog jeg pjalterne sammen med den amerikanske Scholar Myfanwy Rowlands, og vi fulgtes til byen Durham – til Divers Alert Networks hovedkvarter. Dan og Betty Orr var så venlige at være værter for os under fire hektiske dage hos DAN. Vi boede hos dem, men deres (og vores) travle skema gjorde det næsten umuligt at mødes i huset!
Den første dag tilbragte vi i træningsafdelingen, hvor vores instruktør Scott Smith overraskede os med spørgsmålet: Kunne I tænke jer at blive DAN-instruktører? Vi havde begge været gennem forskellige nødhjælpskurser inden da, men vi havde ikke regnet med også at blive certificeret af DAN. Snart var vi DAN-instruktører i en række af deres programmer. Desuden besøgte vi trykkammeranlægget på Duke University, hvor vi prøvede at lytte efter mikrobobler i forbindelse med Doppler-målinger sammen med DANs forskerteam.
Efter dette besøg skiltes vi, og jeg fløj til Fort Lauderdale i Florida. ProDive USA er en af Scholarshippets trofaste supportere, og de inviterede mig til at gennemføre et PADI-instruktørkursus hos dem. Det er en virkelig fin operation – uanset hvad du har behov for, så kan du få det der. De næste to uger cyklede jeg tidligt til skole langs strandpromenaden hver morgen. Vi tilbragte dagene med at lære alle de færdigheder, som en Open Water Scuba Instructor har behov for at besidde. Vi øvede i at holde lektioner, i præsentationsteknik, i organisering af lektioner i vandet, i risikohåndtering, og vi arbejdede med instruktørmanualen.
Holdet på syv kandidater blev hurtigt rystet sammen – vi tilbragte sommetider 12-13 timer i træk dagligt. Selv om man ikke dykker ret meget på en PADI IDC, kom vi lidt ud på et lokalt rev på et meget billedskønt vrag, Ancient Mariner. Det var en god påmindelse om, hvad dykning i virkeligheden handler om! Og en god chance for at få taget nogle undervandsfotos.
Endelig oprandt dagen for vores instruktøreksamen (IE). Vi følte os godt forberedt, hvilket vi også var. Vi bestod alle uden problemer. Vores to Course Directors Genevieve Sparg og Sally Siebert gjorde sammen med Master Instructor Clement Berard et fantastisk arbejde med at forberede os. Vi var næsten overforberedte!
Eksamensdagene passede næsten perfekt med DEMA. Så efter min IE havde jeg to dage til at besøge det sydlige Florida sammen med en ven, før DEMA-messen begyndte. Under fire begivenhedsrige dage i Orlando mødte jeg både gamle venner og etablerede nye bekendtskaber, desuden lagde jeg planer for fremtiden og blev opdateret på nyt udstyr og nye rejsemål. Sammen med resten af OWUSS deltog jeg i en Scholarship-reception, hvor Myfanwy og jeg havde mulighed for at holde taler. Og igen takket være Dan og Betty Orrs meget generøse støtte kunne...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også