DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Filips dagbog juli
Filip er vant til at dykke på vragene i Østersøen ud for hjembyen Gdansk. Han ser frem til at kunne besøge de lidt dybere vrag i området efterhånden som han lærer mere om teknisk dykning.
OWUSS-scholarship – Filips dagbog juli
Sidste års scholar Eline Feenstra (tv) ved ceremonien i New York, hvor Fillip Wolski (th) blev indsat som dette års OWUSS Scholar.

OWUSS-scholarship

– Filips dagbog juli

Gennem hele sidste år har du kunnet læse Eline Feenstras beretninger om sine rejser og oplevelser som European Rolex Scholar 2008. Mit navn er Filip Wolski, og jeg er meget beæret over at være tildelt titlen som 2009 European Scholar. Eline har sat en høj standard med sine artikler og sine rejser, men jeg er meget ivrig efter at leve op til udfordringen og jeg håber meget, at du vil følge med mig på min rejse over de næste 12 måneder.

Lad mig præsentere mig selv. Jeg studerer computervidenskab og matematik på universitet i Warszawa. Jeg har dyrket judo og rugby og været spejder det meste af mit liv. Jeg har også altid interesseret mig for matematik og computere og har været så heldig at deltage i adskillige programmeringskonkurrencer, og har oven i købet vundet to af dem. Men vandet og vandsport har altid spillet en rolle i mit liv, da jeg er født og opvokset i Gdansk, den polske havneby. Jeg lærte at dykke på den græske ø Antiparos i 2004 og har siden da haft en interesse for livet under overfladen.

Min baggrund giver mig umiddelbart to mål med mit Scholarship: For det første vil jeg søge efter måder, der gør det muligt for mig at kombinere min store interesse for matematik og programmering med dykning. Jeg vil gerne bruge mit år til at få foden inden for i den førende forskning, når det gælder i dykning og moderne teknologi. For det andet vil jeg lære mere om teknisk dykning og få mulighed for at deltage i ekspeditioner til fjerne og sværttilgængelige steder, da jeg er fascineret af de krav, der stilles til deltagerne i sådanne projekter. Med det rigtige mindset, planlægning, træning og forberedelse, kan dykkere i teams gå til og udvide grænserne og alligevel komme tilbage i god behold.

Under den årlige OWUSS-begivenhed i New York den 25. april, var der en, der fortalte mig, at man ikke rigtig kan forstå OWUSS, før man har været med til dette event. Det kan jeg bekræfte. Jeg mødte mange fantastiske mennesker – koordinatorer, ledere, supporters, Scholars og deres familier og man bliver fyldt med energi og idéer. Først efter at have været i korridorerne i Explorers’ Club forstod jeg for alvor hvilke store mål og resultater, jeg kan nå med mit Scholarship. Vi fik blandt andet et indblik i, hvad 2008-holdet Eline, Jamie og Steven havde præsteret i det sidste år. OWUSS afvikler også en række kortere internships-programmer og sidste års praktikanter var til stede og fortalte om deres erfaringer. Vi lyttede til præsentationer fra dem, der havde arbejdet hos DAN, REEF og US Navy i løbet af en ferie. Og sidst men ikke mindst mødte jeg Myfanwy Rowlands og Matt Carter, mine to medstipendiater fra USA og Australasien. Vi var alle overvældede over den varme og massive velkomst til Scholar-ship-familien, vi modtog.

Nu er jeg på vej tilbage til Polen, men det varer ikke længe, før jeg skal i gang med at forske, arbejde, dykke og have det sjovt, mens jeg gør det!

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også