DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship  – Filips dagbog juni
OWUSS-scholarship – Filips dagbog juni
På Woods Hole Institution sammen med Evan Kovacs.
På Woods Hole Institution sammen med Evan Kovacs.
Pukkelhoved-papegøjefisk
Nærkontakt med den mægtige pukkelhoved-papegøjefisk på Raja Ampat.
Filip på National Hyperbaric Centre i Aberdeen.
Filip på National Hyperbaric Centre i Aberdeen.

OWUSS-scholarship

– Filips dagbog juni

Filip Wolski
Med denne afsluttende artikel vil jeg afrunde mit år som European Rolex Scholar. Jeg håber, du har haft glæde af at læse mine beretninger om mine oplevelser gennem det sidste års tid. Snart vil norske Ingrid Krüger tager over og skrive denne månedlige klumme, og hun vil introducere sig selv i den næste udgave af DYK.

Efter mine dykkeoplevelser med Arctic Circle Dive Centre i det kolde Rusland har jeg nydt at være hjemme i et par dage, inden jeg skulle af sted til London igen. For et år siden blev London International Dive Show mit første møde med dykkebranchen og den fantastiske gruppe mennesker, der udgør den europæiske afdeling af OWUSS. Jeg mødte også alle sponsorerne, supporterne og masser af andre dykkere. På årets version af LIDS var det fint at hilse på masser af gamle venner og ikke mindst at kunne vise Ingrid rundt og introducere hende til gud og hvermand. Det ser ud som om, hun har et spændende år foran sig. Efter LIDS tog jeg op til Newcastle-området for at deltage i et RYA Powerboating-kursus. Jeg har tilbragt en stor del af mit liv om bord på forskellige både og ikke mindst det sidste år, så nu var det på tide at få et certifikat, så jeg også kunne blive kvalificeret til at sejle dem selv. De erfarne instruktører Howard Painter og Kenneth Muscarella tog mig under deres vinger, og efter en hurtig teorigennemgang – bl.a. om tidevand og knob – sejlede vi ud i Kens RIB på floden Thyne. Det var planen, at vi skulle ud på åbent hav, men allerede på floden var forholdene ugunstige. Men efter at have surfet på to meter høje bølger og trænet en hel masse procedurer, som fx mand over bord, er jeg nu kvalificeret til at sejle speedbåde på op til ti meters længde. Cool! Nu ventede et vigtigt stykke arbejde. Som Scholar skal man forberede en afsluttende videorapport. Takket være Light & Motion har vi alle et fuldt video-setup med os rundt i verden, og vi filmer altid undervejs. Videoen skal vises under den årlige middag i Explorers Club i New York, hvortil jeg på vej, mens jeg skriver dette. Når du læser det, vil du kunne finde min video på Vimeo.com – videoen hedder Blue Beginning. Jeg har været heldig at få hjælp af to dygtige filmfolk. Crispin Brake, der har tilbragt mange år med at skyde video på koralrev, hjalp mig med at få overblik over, hvad jeg faktisk ville med min videorapport. Derefter hjalp Jimmy Taggart, der arbejder som klipper på naturfilm, med at finpudse resultatet. Jeg tror, det er en vigtig egenskab hos en klipper at være tankelæser – ikke mindst så man kan gætte, hvad produceren vil have. Jimmy gjorde lige akkurat det ved min film, jeg havde håbet på – også i de sekvenser, jeg ikke havde fortalt ham om. Tak skal I have, fyre! Nu hvor mit Scholarship næsten er overstået (der er tre dage tilbage!), er det på tide at se tilbage på et fantastisk år ... Det kan måske se ud som om, at det for en matematikstuderende er et stort spring at bruge et helt år udelukkende på dykning. Men det viste sig faktisk at være ganske logisk! Jeg fik nemlig brugt meget af året på at finde den rette måde at kombinere min interesse for programmering og matematik med min kærlighed til undervandsverdenen. Jeg har haft et praktikforløb hos Liquivision, der laver dykkecomputere – ikke noget dårligt bud på et sted at søge et programmørjob inden...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også