DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
Ingrid i New York med sine forældre og OWUSS-præsidenten Elwin Leech. De to jenter er i traditionel norsk bunad.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
Ingrid på førstehjælpskursus hos Divers Alert Network.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
Ingrid prøver erhvervsdykkerudstyr under et dykkemedicinsk kursus i Sydafrika.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
Ingrid lærer af guide en blind dykker i forbindelse med hendes DDI-kursus.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
Det blev også et besøg i Australien hos Rodney Fox. Her fik Ingrid nærkontakt med hvidhajer.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
En af Ingrids bedste oplevelser i løbet af hendes scholarship var besøget hos NOAA – National Oceanic and Atmospheric Administration. Det er den fødrale myndighed i Amerika, der har ansvaret for oceanerne og atmosfærens tilstand.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
Ingrid er klar til endnu et videodyk på Bali i Indonesien. Her samlede hun sekvenser til sin afsluttende OWUSS-video.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog juni
Da Ingrid dykkede i Canada ud for New Foundland, fandt hun disse hvalskeletter.

OWUSS-scholarship

Ingrids dagbog juni

Af Ingrid Rushfeldt Krüger

Dette bliver desværre min sidste rejserapport. Den nye scholar er allerede blevet valgt og jeg er efterhånden old news. Det gør lidt ondt, men på den anden side er det med en god fornemmelse, at jeg har givet faklen videre. Jeg har fået minder og oplevelser, jeg aldrig glemmer. Jeg har også fået ondt i ryggen efter alle mine flyrejser, men jeg skal ikke klage. Den sidste måned har jeg tilbragt med at afrunde mit år og lave et masse småting, som jeg ikke har haft tid til tidligere.

En oplevelse, som jeg længe havde håbet på, var at gennemføre et Apeks-servicekursus. Det virker måske ikke som en stor ting for nogle, men lige siden jeg åbnede en regulator for første gang, har jeg været ivrig efter at lære mere. Peter Greenwell er Sales & Marketing Executive hos Apeks og han inviterede mig til at gennemføre et servicekursus, og samtidig få en rundvisning på fabrikken. Det overraskede mig hvor meget anstrengelse der lægges for dagen, når støbeformene og værktøjerne til støbeformene skal udvikles. Men når man tænker på, at disse ting skal holde os i live under dykning, giver det alligevel god mening. Hvis noget er en millimeter eller mindre uden for tolerancen, kan produktet ikke anvendes. Heldigvis gennemgik Peter, hvordan regulatorerne fungerer og forklarede fysikken på en meget forståelig måde. Vi begyndte med DST-andettrinnet med Peters lovende ord: – Hvis du kan lave service på DST, kan du lave service på alt. Det var derfor med en vis stolthed, at jeg konstaterede, at min stadig fungerede efter, at jeg havde skilt den ad og samlet igen.

Efter at have gennemført kurset, tog jeg direkte til Norge for at tage et Disabled Divers International Assistant Diver-kursus – det første af sin art i mit hjemland! En Assistant Diver trænes i at assistere handicappede dykkere med milde til svære handicaps, men den første dag havde ét meget klart mål: Jeg skulle føle på min egen krop, hvordan det er at være handicappet. Instruktøren Anders Orpana fik mig til at bruge kørestol og klatre på en klatrevæg med bind for øjnene. Jeg skulle også dykke og lave øvelser med bind for øjnene og dykke med mine knæ bundet sammen for at simulere, at jeg ikke havde nogen ben. Det var et lærerig oplevelse, der gjorde mig ydmyg – og jeg er nu stolt over at være den første DDI Assistant Diver i Norge. Jeg vil anbefale alle dykkere at prøve det. Det er overraskende svært at lave øvelser og opretholde stabilitet i vandet med benene bundet sammen.

Jeg fuldbyrdede mit år i det smukke Ægypten hos Blue Eye FX Productions. Alle scholars’ afsluttende projekt er en video. Vi skal alle producere en 15 minutters lang video, der bliver vist under the Rolex Banquet i New York City, og dette kvarter skal helst indeholde et sammendrag af hele vores år og alle rejserne.

Det tog mig et stykke tid at færdiggøre videoen, men jeg var i gode hænder hos Deborah Metcalfes crew hos Blue Eye FX – og selv om jeg ikke kan forklare, hvor smertefuldt der...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også