DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog oktober
Glade kandidater på the Smithsonian Scientific Diving Course der er målrettet til videnskabsfolk, der har brug for at udføre feltarbejde under vandet.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog oktober
Selv om kurset på Smithsonian var intensivt, blev der også tid til lidt hygge. Her er jeg sammen med min makker Keryn.

OWUSS-scholarship

– Ingrids dagbog oktober

Af Ingrid Rushfeldt Krüger'

Jeg kommer til at huske maj 2010 i resten af mit liv. Jeg afsluttede mine eksamener, flyttede, blev gift og gik om bord på et fly til USA – det hele inden for fire dage! Det ville være noget af en underdrivelse at kalde det for bittersødt at skulle tage af sted kun tre dage efter mit bryllup, men jeg havde trods alt meget godt at se frem til. I øjeblikket er jeg i Washington D.C., hvor jeg har færdiggjort de første to ud af tre uger af the Smithsonian Scientific Diving Course. Målgruppen for denne uddannelse er videnskabsfolk, der har brug for at udføre deres feltarbejde under vandet – og jeg skal love for, at vi får et stærkt fundament for netop dette, takket være vores instruktør, der er Director of Marine Sciences Network på Smithsonian, Michael A. Lang. Ærligt talt har jeg aldrig deltaget i så grundigt et kursus. Vi har to ugers teorilektioner og pool-sessions, inden vi går videre til 12 open water-dyk ved Key Largo i Florida – dette inkluderer et trykkammerdyk! Deltagerne har meget forskellige baggrunde og uddannelser, hvilket gør det hele endnu mere spændende. Vi bliver alle betragtet som begyndere, og vi forventes at beherske alle øvelser. Efter en session hvor vores instruktør placerede hulahop-ringe i midten af poolen for at hjælpe os med at øve vores opdriftskontrol, troede vi, at han umuligt kunne have flere tricks i ærmet – men vi tog fejl. Den sidste dag bad han os om at smide alt udstyret, inklusive vores masker, og lade det synke til bunden af poolen. Derefter skulle vi svømme ned, finde udstyret og tage det på igen. Jeg indrømmer, at det ikke var et kønt syn, men vi fik det overstået. Når sandheden skal frem, så var jeg ved at gå i panik, men på den anden side var det godt at blive presset lidt ud af min komfortzone – hvordan kan du lære noget, hvis du ikke udfordrer dig selv?
Jeg var ikke den eneste nordmand – ud over mig var der to fra Baromedicine and Environmental Physiology Research Group i Trondheim på kurset. De udfører masser af forskning på dykkefysiologi og er en af de få forskningsgrupper i verden, der fokuser på mekanismerne bag bobledannelse og dens konsekvenser.
Det er enormt sjovt at lære mennesker at kende på denne måde. Det er interessante ting, de laver, og jeg lærer de underligste ting af dem. For eksempel hvordan rotter ser ud, når de har trykfaldssyge. Jeg lover dig, at du ikke har lyst til at være i rottens sted.
Så har jeg i øvrigt en lille ekstraoplysning til dig. Har du set filmen Remember the Titans med Denzel Washington? Vores poolsessions blev afholdt på Chinquapin Park and Recreation Center, lige ved siden af T.C. Williams High School – netop den skole. som filmen handler om.
Nu er jeg snart på vej til Florida for at afslutte mit kursus og derefter til Saba i Caribien!

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også