DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog marts
Ingrid har haft en lidt tøvende tilgang til teknisk dykning, men hendes første dyk med dobbeltsæt gik overraskende godt.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog marts
Ingrid og hendes instruktør Ellis Watson inden det afsluttende kursusdyk på PADI Tec Rec Deep.

OWUSS-scholarship

– Ingrids dagbog marts

Af Ingrid Rushfeldt Krüger

Europe, here I come! Efter en ordentlig omgang sydafrikansk dykning, tog jeg til England for at dykke endnu mere. Denne gang gjaldt det The Hyperbaric Medical Centre i Plymouth, også kendt som Diving Diseases Research Centre. Denne velgørenhedsorganisation blev grundlagt for 30 år siden for at forske i, hvordan mennesket bliver påvirket af at opholde sig under vandet. Selvom vi hele tiden udvikler teknologien og finder på stadig mere avancerede måder at overleve under vand, er vi designet til at fungere ved en atmosfæres tryk, og derfor er det spændende at følge forskningen inden for dette felt. Jeg var dog ikke inviteret for at finde den endelige kur mod dekompressionsskader, men for at deltage i kurset Basic Hyperbaric Medicine. Ikke alene lærte jeg en masse om hyperbar fysiologi og patologi, jeg fik også en omfattende lektion i historien bag den hyperbare videnskab. Det er en øjenåbner, når du indser, at dykkeindustrien stadig er ret ung. Erhvervsdykning som fag har kun eksisteret i omkring 50 år, og fritidsdykningen er endnu yngre. Det er vigtigt at indse dette, fordi vi først nu begynder at blive kloge på de langsigtede effekter af dykning på den menneskelige krop.
Fra England tog jeg videre til Bruxelles og HUGYCUP Awards 2010. Jeg havde taget et kursus i uv-video hos Danny Van Belle tidligere på året, så det var kun naturligt at deltage i konkurrencen (han var også arrangør af HUGYCUP 2010). Det var dejligt at gense de venner, jeg havde fået under mit ophold på Bali – og endnu bedre at se, hvad de havde formået at filme af det marine dyreliv dernede. Desværre kunne jeg ikke selv putte nogle trofæer i lommen – men det var meget inspirerende at se, hvad de andre videografer havde produceret. Der er så mange fantastiske mennesker derude, der laver fantastiske ting!

Det lader til, at mine rejser hele tiden fører mig tilbage til England – således igen i november sidste år. Jeg rejste tilbage, men denne gang var det for at tage et stort skridt ud af min komfortzone. Jeg har altid været en meget nysgerrig, men også noget forsigtig person. Jeg startede delvis min dykkekarriere, fordi jeg fandt det skræmmende at dykke (men også spændende selvfølgelig!). Så derfor var det et stort skridt at bevæge mig ind i en verden af teknisk dykning. Det blev ikke bedre af, at de første ti sider i PADIs Tec Deep Diver-manual konsekvent forsøgte at tale mig fra det!

Men Dale Spree og Ellis Watson på Fathom & Blues Dive Center i Weymouth gjorde det til en fantastisk oplevelse. Min største bekymring forud for kurset var, at jeg ikke ville være i stand til at nå isolationsventilen og de øvrige ventiler under ventillukningsproceduren – men heldigvis havde Dale og Ellis dobbeltsyv’ere, og de var perfekte til min mini-torso. Så mit første dyk nogensinde med et dobbeltsæt blev fantastisk! Selvfølgelig, hvis du bare drejer en lille smule for meget til den ene side, vil du vippe hele vejen over og ende på ryggen, hvor du bare...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også