DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Rejse  Resa
Phuket – sydens perle
Phuket – sydens perle
Phuket – sydens perle
Phuket – sydens perle

Phuket

– sydens perle

Tekst & foto Magnus Lundgren

Efter tsunamien ramte i juledagene 2004, har det sydlige Thailand og i særdeleshed Phuket og omegn rejst sig igen efter ihærdigt arbejde. Turisterne har fundet tilbage, og vi har alle forstået, at solen faktisk skinner lige så varmt som før. Strandene er præcis så kridhvide som tidligere, og maden er den samme, på trods af alt det, der er sket. Phuket er i dag et populært chartermål igen, men står endnu i skyggen af andre kendte destinationer. Phukets lokale dykning er næsten glemt. Det er på tide at slå et slag for den gode dykning, som kan opleves på en dagtur fra de komfortable hoteller omkring Phuket.

Intakte rev
Phuket er Thailands mest populære rejsemål og kaldes i folkemunde for ”Sydens Perle”. Her findes store smukke strande, smilende mennesker samt mad og frugt, som virkelig får gæster til at trives. Bor man i Phuket med ikke-dykkende rejsefæller eller familie, så er dagture den perfekte løsning. Vil man til Phuket kun for at dykke, så findes der fine dykkesteder for en uges dykning.
Det er bekvem dykning med transfer til og fra hotellet. Al udrustning kan lejes på stedet, så det er bare at tage certifikatet med på rejsen. Dagene bliver ret lange idet de fleste dagture indebærer en sejltur ud til dykkestedet på en time eller mere.
Det mest glædelige er, at rapporterne om, at revene var helt ødelagt i Andamanerhavet ikke stemmer overens med virkeligheden. Tværtimod ser de fleste ud til at have klaret sig godt under flodbølgen, og ved Phuket er de fleste rev intakte. Et fåtal steder har fået marginale skader men til manges overraskelse går også genopbygningen under overfladen ret hurtigt. Dykningen i Andamanerhavet er stort set lige så fantastisk som den altid har været.

Shark point
Det måske mest populære dykkested i hele Phuket området, er Shark Point. Her er der førsteklasses og farvestrålende dykning. Sigten varierer meget fra mellem 5-25 meter og man skal regne med 10-15 meter på en normal dag. I 1992 blev området, der ligger ca. 25 km øst for Phuket og som omfatter Shark point, Anemone reef og King Cruiser, gjort til marint reservat.
Shark Point er et stort dykkested, som består af tre store klipper, omgivet af mindre klipper og stenblokke. Næringsrige og til tider stærke strømme skyller over og igennem Shark point og giver næring til den rige fauna. Klippeblokkene ligger tæt på sandbunden, hvilket gør dykkestedet let at navigere rundt på. Dykkedybden er mellem 18 og 22 meter.
Lilla og røde pragtkoraller (thistle coral), deler bolig på klipperne med vajende lilla søanemoner. Kulørte farver præger hele dykkestedet. Shark Point er med rette blevet en lokal klassiker og her finder man nok den allerstørste mangfoldighed ved Phuket. Det er et dyk, som ofte byder på overraskende møder.
Navnet på dykkestedet kommer af de zebrahajer (leopard shark), Stegastoma fasciatum, som daser på sandet mellem klipperne. Den bundlevende zebrahaj er...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også