DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Turen til Sail Rock er en dagstur og tager et par timer. Til gengæld er der flere spændende dyk omkring klippeformationen.
Turen til Sail Rock er en dagstur og tager et par timer. Til gengæld er der flere spændende dyk omkring klippeformationen.

Thailand

– fra øst til vest – DEL 1

Tekst og fotos: Sune Dadda Karma harms

Solen skinner og den gamle træbåd, dekoreret i blå og hvide farver, bryder gennem de små bølger. Kaptajnen står ved roret og spejder ud mod horisonten. Unge smukke kvinder i bikini soler sig på dækket, og dykkerhistorier fra hele verden udveksles ...
 

DYK skyr ingen midler, når det handler om at tilvejebringe troværdig information til vores læsere, så for at kunne sammenligne direkte, har vi valgt at beskrive dyk fra begge de to oceaner, der omgiver Thailand. Det bliver derfor til en reportage fra både Andamanerhavet, Phuket, Krabi og Koh Lanta og fra den Thailandske Golf, Koh Tao.
Den thailandske dykning er velsignet med to rige oceaner. På vestsiden ligger Andamanerhavet, som en del af Det Indiske Ocean. På østsiden har vi den Thailandske Golf, som tilhører Det Sydkinesiske Hav. Begge sider præges af et rigt maritimt liv i klart vand med temperaturer på 26 til 32 grader. Rejser du på den rigtige årstid, er der desuden oftest gode og rolige dykkeforhold.
Som dykkedestination har Thailand været ude for eksplosiv vækst og dykkeindustrien har nu etableret sig og er modnet – på både godt og ondt. Thailand har i dag professionelle dykkercentre og liveaboards i høj klasse, men for dem, der foretrækker små, charmerende og oftest lidt mere lurvede dykkercentre, så vil de altid findes ved siden af.

Den Thailandske Golf
Thailands østkyst vender ind mod den thailandske golf, som er en nordlig del af det sydkinesiske hav. Bugten er relativt lav med en maksimal dybde på 80 meter. Dykningen har generelt set ikke rigtigt samme niveau på østkysten som dykningen i Andamanhavet på vestsiden. Artsrigdommen og sigten langs kysten varierer kraftigt.

Østkystens dykkesteder begynder helt oppe ved Koh Chang længst oppe i nordøst og breder sig ud langs kysten hele vejen ned mod Malaysia.

Ved den lille pittoreske ø Koh Tao, hvor korallen får masser af lys i det klare vand, finder man det, som anses for at være de bedste rev på østsiden.

Bikini og Nøgensnegle
Solen skinner og den gamle træbåd, dekoreret i blå og hvide farver, bryder gennem de små bølger. Kaptajnen står ved roret og spejder ud mod horisonten. Unge smukke kvinder i bikini soler sig på dækket, og dykkerhistorier fra hele verden udveksles.

Midt i det blå hav bryder en klippetop overfladen og spejler sig i vandet. Trods klippens grålige farver er det et smukt syn og bemærkelsesværdigt, når der ellers kun er vand at syne i alle retninger. Men klippen er mere en bare et smukt og bemærkelsesværdigt syn. Sail Rock markerer nemlig indgangen til et af de bedste dykkersteder i Thailand. Et undervandsparadis, hvor divemasterne elsker at vise de mange nøgensnegle frem, og hvor du skal være opmærksom på ikke at komme for tæt på Aftrækkerfiskens territorium (Triggerfish).
Har du været på Koh Tao, har du helt sikkert hørt om Sail Rock.
Klippen er kendt for at tiltrække et utroligt maritimt liv og særligt de store hvalhajer. Flere taler om at Sail Rock, som ligger i den thailandske golf har sit helt eget maritime økosystem. Klippeformationen byder på fantastisk dykning for begyndere...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Chumpon Pinnacle
Chumpon Pinnacle
HTMS Sattakut
HTMS Sattakut
Sail Rock
Sail Rock
Fakta

ØSTKYSTEN

GEOGRAFI Thailands østkyst vender ind mod den Thailandske bugt, som er en nordlig del af Det Sydkinesiske Hav. Bugten er relativt lav med en maksimal dybde på 80 meter. Den...

Fakta

JULETRÆSORM

Navn Juletræsormens rigtige navn er Spirobranchus giganteus.

Kroner Hver orm har to farvestrålende spiralformede kroner, der stikker ud fra dens rørlignende legeme. Disse...

Læs artiklen i DYK #5:

SOME images:
Koh Tao er spækket med dykkercentre og unge mennesker. De fleste dykkercentre tilbyder fire dyk om dagen med båd.
Koh Tao er spækket med dykkercentre og unge mennesker. De fleste dykkercentre tilbyder fire dyk om dagen med båd.
, Turen til Sail Rock er en dagstur og tager et par timer. Til gengæld er der flere spændende dyk omkring klippeformationen.
Turen til Sail Rock er en dagstur og tager et par timer. Til gengæld er der flere spændende dyk omkring klippeformationen.
, Bikini og nøgensnegle – På Koh Tao er der fyldt med unge piger i bikini og selv når du dykker ned for at se på de mange nøgensnegle vil du støde på unge piger i bikini.
Bikini og nøgensnegle – På Koh Tao er der fyldt med unge piger i bikini og selv når du dykker ned for at se på de mange nøgensnegle vil du støde på unge piger i bikini.
, Koh Tao
Koh Tao

Læs også