DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Puerto Galera – Holder  stadig
Leaf scorpionfish på Fantasy reef.

Puerto Galera

– Holder stadig

Tekst & foto: Stefan Beskow

Følelsen er svær at definere... lykke eller ærgrelse? På den ene side kan jeg ikke slippe følelsen af ​​total lykke. Lige foran mig svømmer en ca. tre meter lang rævehaj! For første gang nogensinde får jeg muligheden for at dykke med dette fantastiske dyr! Men – det er en makrolinse jeg har sat på kameraet, og det tager på en eller anden måde toppen af den samlede eufori... Forkælet? Mig? Helt bestemt! 

►  Puerto Galera var for et par år siden et populært rejsemål for skandinaviske dykkere af flere årsager. God og overkommelig dykning, og så kun få timer fra den filippinske hovedstad Manila. Min kone Emilia og jeg var her faktisk allerede i de tidlige 00'ere, og vi huskede dykningen som sjov og mindeværdig med masser af gode fotomuligheder. Filippinerne er siden vokset enormt som destination for skandinaviske dykkere og også andre destinationer i landet er blevet mere populære. Vi besluttede derfor at genopdage denne dykkedestination og se, om den stadig holder.

Efter en relativt behagelig tur til Puerto Galera fra Manila, mødes vi på stranden af ​​Scandi Divers medarbejdere, der hurtigt installerer os på resortet. Der venter en velkomstdrink i restauranten, mens vi får serveret et overblik over, hvad vi kan forvente, og hvordan alt fungerer på resortet. Både hvad gælder dykning, indkvartering og restauranten.

Når besøgende taler om Puerto Galera, er det ofte Sabang, de mener. Det er det største byområde, hvor de fleste restauranter, barer og dykkercentre ligger. Da Sabang er et temmelig livligt sted med et tvivlsomt natteliv, så faldt vores valg på Big Laguna Beach og Scandi Divers i stedet – en cirka 20 minutters gang væk. Her er tempoet roligere, volumen ikke så høj, og stranden og snorkling bedre. Dykningen er det samme som hvis du bor i Sabang, og de fleste dive sites er tæt på! For det meste behøver du kun at sejle med båd i højst et kvarter, før du ankommer til dykkestedet, hvilket passer perfekt for os, der rejser som familie!

Lokal dykning
Vi samles kl. 8.30 til vores første dyk. Vores konstant smilende dykkerguide Thax modtager os og meddeler, at det første dyk vil være på Fantasy-reef. Et forholdsvis simpelt dyk får vi at vide; ofte er strømmen moderat, og dybden er maksimalt 20 meter. Efter en fem minutters bådtur ankommer vi. Der lykkes det mig, til glæde for mine dykkekammerater, i min iver efter at komme i vandet, at miste balancen og falde baglæns i vandet uden finner. Ikke meget andet at gøre end at acceptere den hånende latter og sluge den kamel! Sigtbarheden er cirka 15 meter, og da vi tømmer vores veste, ser vi bunden med det samme. Sigten i området er normalt omkring 10-20 meter. Det bliver sjældent rigtig dårligt. Vi synker gennem det lidt kølige vand på 24 grader og takker os selv for at have medbragt vores veste og hætter. Selvom 24 grader kan føles varmt og luksuriøs fra et skandinavisk perspektiv, bliver det koldt efter mange og lange dyk hvis du ikke har en tilstrækkelig tyk våddragt – især hvis du fotograferer som jeg. Det, der med det samme slår mig, da vi kommer ned til revet, er alle de små fotomotiver, der dukker op på rad og række. Masser af snegle, skorpionfisk, en mundruger med munden fuld af æg og flere søpindsvin. Makrofotograferingen er virkelig fantastisk! Der er masser af fisk, og de hårde koraller påvirkes ikke af den koralblegning, der desværre kan ses på...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

REJSEFAKTA – PUERTO GALERA

Filippinerne er en ø-nation med 7107 øer og en befolkning på næsten 100 millioner.
Valutaen kaldes filippinske peso, og prislejet er stadig markant lavere end i...

Læs artiklen i DYK #58:

SOME images:
Puerto Galera – Holder  stadig, Puerto Galera – Holder  stadig
Leaf scorpionfish på Fantasy reef.
, Puerto Galera – Holder  stadig
På en farverig søpung, hvilede denna tudsefisk i læ for strømmen.
, Puerto Galera – Holder  stadig
Hvis du ser nøje efter i anemonerne, er det ikke usædvanligt at møde en porcelænskrabbe.

Læs også