DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Praksis  Praxis
Rødehavet A-Z
Dragefisk
Rødehavet A-Z
Rødehavet A-Z
Rødehavet A-Z
Jacques-Yves Cousteau
Rødehavet A-Z
Oum Kalsoum
Rødehavet A-Z
Berømte dykkesteder som Blue Hole, Bells og Canyon har altid lokket dykkere ...
Rødehavet A-Z
Thistlegorm

Rødehavet A-Z

Tekst og foto: DYK Redaktionen
Uanset hvordan man end vender og drejer det, så er Rødehavet den klassiske og mest selvfølgelige destination for os nordboere, der gerne vil dykke på koralrev. Hvorfor? Det er tæt på, billigt, og fabelagtig godt. Her får du en lidt anderledes og alfabetisk guide til Det Røde Hav.

A
Aqaba

Den nordligste del af Rødehavet hedder Aqaba-bugten på alle kort og søkort – bortset fra de israelske kort, hvor der står Gulf of Eilat. Længst inde i bugten ligger den jordanske havneby Aqaba som et stykke fastklemt lommeuld. Her kan du dykke på koralrev og på det 74 meter lange vrag Cedar Pride, der er sænket til glæde for dykketurister.

B
Brothers Islands

Midt i Rødehavet ud for Quesir rejser disse to små øer sig op fra dybet. Her kan du få fantastiske vægdyk på rigtigt sprudlende koralrev og der er godt med storvildt. Derudover ligger her to virkelig fine vrag, Aida og Numidia. Brothers tilhører det absolut bedste, Rødehavet kan tilbyde, og kan kun nås via liveaboard. Området er beskyttet som nationalpark. Et absolut nødvendigt dykkested at have besøgt.

C
Conshelf II
Vi er mange af de lidt ældre årgange, der er inspireret af Jacques-Yves Cousteau og hans eventyr i dykningens absolutte barndom. For 50 år siden byggede han en undervandsbase (Conshelf II) på ti meters dybde ud for Sudan. Her lod han sine folk bo i 30 dage for at bevise, at mennesket kunne besejre havet. De kaldte sig oceanauter. Du kan stadig dykke på resterne af denne base ved revet Shaab Rumi nord for Port Sudan.

D
Dahab
Synes du, at der er for larmende i Sharm el Sheikh og for rodet i Hurghada? Holder du af en tilbagelænet atmosfære og fine kystdyk på flotte koralrev? Eller måske mere avanceret fridykning? Så er Dahab stedet, dude! Berømte dykkesteder som Blue Hole, Bells og Canyon har altid lokket dykkere og en skøn vandpipeboblende stemning gør resten. Dahab er også blevet lidt af en hotspot for rekordforsøg, konkurrencer og træning inden for fridykning og mange verdenskendte specialister har slået sig ned i området.

E
Elphinstone
Elphinstone Reef er endnu et af de næsten sagnomspundne fristående rev ude i Rødehavet. Men E-stone ligger meget nærmere land end fx Brothers – kun 20 minutter i RIB fra kysten ud for Marsa Alam-området, hvilket indebærer, at du også kan komme på dagture hertil. Meget strøm, flotte vægge, imponerende topografi og masser af hajer er blandt de største attraktioner. Tekniske dykkere kan desuden nyde turen gennem buen under sydplateauet – The Arch. Et fantastisk 60-meter dyk.

F
Falafel
Man kunne tro, at København er hovedstad for falafel, men det er ikke tilfældet. Disse små friturestegte boller af kikærtemel spises i store dele af Mellemøsten. De er billige, sunde og smager godt. De serveres ofte i pitabrød med grøntsager, salat, hummus og chili, men kan også...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også