DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Titel Camouflage Eye Sted Husrevet i Shagra Village, Ægypten Kamera Nikon D300 i Sea&Sea-hus Objektiv 105mm makro Eksponering Manuel, 1/250sek, F/16,0, ISO200 Blitz To stk. Sea&Sea YS-250PRO Kommentar Jeg må nok indrømme, at jeg har en svaghed for makrobilleder af fiskeøjne. Her er det øjet fra en krokodillefisk. Som man kan se, er det let at kende ved den meget karakteristiske kamuflage, som går ned over dens øje.
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Titel Here I am Sted Husrevet i Shagra Village, Ægypten Kamera Nikon D300 i Sea&Sea-hus Objektiv 105mm makro Eksponering Manuel, 1/160sek, F/18,0, ISO200 Blitz To stk. Sea&Sea YS-250PRO Kommentar Den lille, gennemsigtige og meget hurtige krop med to øjne ligger som regel og soler sig på korallerne. Fanger man den som her, ligner det næsten en alien i et månelandskab.
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Titel Jellyfish Lake Sted Jellyfish Lake – Palau, Micronesien Kamera Nikon D300 i Sea&Sea-hus Objektiv 10,5mm Eksponering Manuel, 1/100sek, F/16,0, ISO400 Blitz Ingen blitz Kommentar Kun to steder i verden eksisterer der en sø fuld af uskadelige gopler, som her i Mikronesien. Millioner af gopler lever i denne forholdsvis lille sø midt på denne paradis ø ved Palau. En kort, men sjov oplevelse, når man nu alligevel er her.
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Titel Jungle descent Sted Cenote – Playa Del Carmen, Mexico Kamera Nikon D300 i Sea&Sea-hus Objektiv 10,5mm Eksponering Manuel, 1/100sek, F/8,0, ISO500 Blitz Ingen blitz Kommentar Har du endnu ikke besøgt en cenote i Mexico på Yucatan-halvøen ved Playa Del Carmen? Så er det vist på tide, at du kommer af sted. Selv som nyuddannet dykker for at komme ned og opleve de fantastiske smukke huler og det spektakulære lysindfald, som stort set alle hulerne har.
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Titel Laser Beam Sted Cenote – Playa Del Carmen, Mexico Kamera Nikon D300 i Sea&Sea-hus Objektiv 10,5mm Eksponering Manuel, 1/80sek, F/2,8, ISO500 Blitz Ingen blitz Kommentar I cenoten Taj Mathal står lyset helt specielt ned igennem hulen midt på dagen. Det skaber en illusion af, at du bliver beamet op i Star Treks store rumfartøj.
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Titel Sardines on the run Sted Husrevet i Shagra Village, Ægypten Kamera Nikon D300 i Sea&Sea-hus Objektiv 10,5mm makro Eksponering Manuel, 1/250sek, F/18,0, ISO200 Blitz To stk. Sea&Sea YS-250PRO Kommentar Ved bådebroen i Shagra Village er der ofte mange spændende ting at finde. Tidlig vinter er der ofte sardinstimer, som bliver jagtet af bl.a. dragefisk. Det kan skabe nogle fantastiske billeder, hvis du er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.
Rasmus Dysted – Iværksætteren
Titel The Parot eye Sted Husrevet i Shagra Village, Ægypten Kamera Nikon D300 i Sea&Sea-hus Objektiv 105mm makro Eksponering Manuel, 1/160sek, F/11,0, ISO200 Blitz To stk. Sea&Sea YS-250PRO Kommentar Her fangede jeg en frit svømmende papegøjefisk med min makrolinse. Jeg synes at fiskens øje minder om øjet fra de to tårne i Ringenes Herre-filmene. Kombineret med nogle spændende farver udgør det endnu et billede fuld af mystik.

Rasmus Dysted

– Iværksætteren

Allerede som 17-årig startede Rasmus på et PADI Open Water Diver-kursus. Han havde set en del af Jacques Cousteaus undervandsfilm, og han kunne mærke, at livet under havoverfladen var noget, han bare måtte opleve selv. På trods af, at de første dyk foregik i Århus-bugten, som jo slet ikke kunne leve op til, hvad han havde set på Cousteaus film, blev han opslugt af dykning. Rasmus blev derfor Divemaster allerede i 1993 og instruktør året efter. Rasmus bestyrede på daværende tidspunkt Fritidsdykkerskolen i Århus.
Interessen for uv-foto kom ganske af sig selv i 1993, for ligesom Cousteau ville Rasmus også gerne kunne dele det, han oplevede under vandet med andre. Hans første kamera var et Sea&Sea Motormarine II med en ekstern Sea&Sea YS 60-blitz. Dette blev snart opgraderet til et Nikonos V, og senere igen et Canon SLR i et Ikelite-hus.
I årene 1996-2005 arbejdede Rasmus som regionschef i Friluftsland. Samtidig drev han sit eget firma, hvor han arrangerede dykkerkurser og arbejdede som uv-videograf for Danmarks Radio. Det blev til i alt syv dokumentarudsendelser om dykning i samarbejde med DR.
En sommerdag i 2005 trådte Rasmus af ren nysgerrighed ind ad døren i dykkercenteret Kingfish Dive & Travel på Vesterbro i København. Derefter gik det stærkt, og snart havde Rasmus købt en andel i dykkercentret. I dag arbejder Rasmus stadig med dykning på højtryk, og kan som PADI Course Director holde kurser på alle niveauer, men han brænder især for uv-foto og er rigtig glad for at holde uv-fotokurser – både for begyndere og øvede.
Det er blevet til mange rejser gennem årene over hele kloden, og Rasmus har meget svært ved at nominere en favoritdestination – faktisk vil han hellere til nye steder, hvor der er muligheder for at opleve nye og spændende eventyr. Dog er Truk Lagoon og Sydafrika to steder, han med sikkerhed skal tilbage til.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også