DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Langnæsede delfiner ved Dolphin House, Sha’ab Samadai.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Blåplettet pilrokke, der hviler på sandbunden.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Bordkoral ved Marsa Assalai. Det sydlige Ægypten byder på et rigt og velbevaret undervandslandskab.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Vraget ved Sha’ab Marsa Alam.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Suppeskildpadde ved Marsa Abu Dabbab.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Et par blåkindede sommerfuglefisk.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Aftrækkerfisk på husrevet.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Bor du i Marsa Alam, så er ørkenen din nabo.
Seks dage i ørknen – dyk i det sydlige Ægypten
Broen på Oasis, der leder til husrevet.

Seks dage i ørknen

– dyk i det sydlige Ægypten

For vidvinkelfotografer tilbyder Marsa Alam strålende muligheder. Kom med, og få en smagsprøve på den undervandsverden, man møder ud for det sydlige Ægypten.

I Marsa Alam ligger Oasis-resortet på kanten af ørknen. Stedet lå badet i et glødende rødt aftenlys, da jeg ankom. Det var lige til et postkort. Resortet er solidt bygget med moderne småhuse af sten i traditionel stil. Overalt på området stod knæhøje havelamper. Det hele så minimalistisk og modent ud i skumringslyset. Det er tilsyneladende et sted, der er beregnet for voksne mennesker, da gæsterne frarådes at medbringe børn under 14 år.
Oasis så også fint ud i morgenlyset. Efter morgenmaden lå dykkercentret blot en etage nede, og det var bemandet af dejligt effektive tyskere, der i detaljer forklarede hvordan min kommende uge ville forme sig. Både Oasis og dykkercentret er skabt af Werner Lau og Rolf Schmidt fra Sinai Divers, der begge har stor erfaring med at drive dykketurisme i Ægypten.
Havet ligger bare et stenkast fra infinity poolen ved centret. Hele anlægget er udformet for at modstå ørkenheden. Bygningerne ligger i lige linjer med en serie sammenhængende bygninger. Gangen fra dykkercentret fører til udstyrsrummet og videre til holdepladsen for dykkebusserne. Derfra kan man gå direkte videre til restaurant og bar.
Som fotograf har jeg altid kunnet finde masser af motiver i Rødehavet, og det er det tætteste på Europa, hvis man vil have dykning i topklasse med mulighed for at tage gode billeder. Men denne rejse kom alligevel til at overgå mine forventninger.
Sharm Shuni består af to rev – et indre og et ydre. De forenes af et hul imellem dem. Sharm er en bugt med V-form som kløften i kamelens læbe. Shuni er en fortidig læge fra faraonernes æra, der blev drevet ud i ørknen på grund af sin religiøse tro.
Det var lidt besværligt at komme ned til dykkestedet, og det krævede en vadetur på 10 minutter i hoftedybt vand. På revkanten satte vi os ned og tog finner på i den tiltagende søgang, mens vi holdt krampagtigt fast i vores dyre kameraer. Men da vi endelig var nede i vandet, fik vi en forsmag på den kommende uges herligheder.
Det er vigtigt at have perfekt kontrol på afbalanceringen, når man bevæger sig over de mellemliggende rev, men så skråner det ydre rev ned til 30 meter og en koloni med garden eels. Efter et par minutters finnesvømning mod syd finder man to koralsøjler med plateauer på 18 og 25 meter. Papegøjefisk, læbefisk og dragefisk lurer her og dér. Jeg fandt en særlig flot blåplettet stingrokke, der vidste præcis, hvad jeg havde i sinde og blev liggende og poserede.
Marsa Gabel Rosas var tidligere en distributionscentral for ferskvand, og man kan stadig se vandtønderne på bunden. I dag er de overbegroede med koraller. Dykket var meget afslappet, men der var ikke så meget at se på større dybde. På omkring seks meter var stenkorallerne meget imponerende, og sommerfuglefisk og barracudaer patruljerede blandt dem. For en specialist i vidvinkelbilleder var stedet det rene slaraffenland.
Busturen til Marsa Assalai tog 15 minutter gennem den glødende ørkenhede. Vores udstyr...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også