DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Tæt på  Nära ögat
Tæt på – fest og glade dage
Et natdyk i Thailand kan være en vidunderlig oplevelse, men det kræver et minimum af forberedelse og helst ingen tømmermænd.
1 af 1

Tæt på

– fest og glade dage

Anonym (navnet er redaktionen bekendt)
”Efter dykket lagde jeg mig heldigvis for at sove tømmermændene væk. Men min kammerat ville ikke gå glip af noget, og fortsatte med yderlige tre dyk. Jeg blev vækket af ham, og han fortalte, at han havde været ude at dykke med skildpadder og andet spændende. Jeg var skuffet over mig selv, så vi aftalte at tage et natdyk. Det skulle vise sig at blive slutningen af min vens dykkerkarriere.”

Det er et par år siden, at to venner og jeg selv drog til Thailand. Vi skulle i et halvt års tid uddanne os til divemastere og få os en oplevelse. Vi havde godt 40 dyk på bagen, og var lige kommet i gang med vores divemaster-kursus.
Vi lærte meget i dykkercenteret, der blev drevet af to yderst kompetente instruktører. Det lå ude på landet i Thailand blandt de smukkeste dykkersteder, der havde alt hvad et dykkerhjerte kan begære. Vi havde det hele for os selv, da der ikke var andre centre i flere hundrede kilometers radius. Men for et par gutter som os i midten af tyverne kunne det godt blive lidt stille på landjorden en gang imellem i en lille thailandsk fiskerlandsby. Vi trængte til lidt afveksling, så vi besluttede os for at tage til Koh Tao for at tage et nitrox-kursus.
Koh Tao handler stort set ikke om andet end dykning, og er et af de mest besøgte steder i Thailand. Der er stort set kun unge backpackers og det fører en del natteliv med sig. Det var lige, hvad vi havde brug for. En kæmpe legeplads for tre unge mænd med en tilbageholdt festabe i maven.
Den første aften vi var på Koh Tao, fik den ikke for lidt, skal jeg love for, og vi var alle godt medtaget dagen efter. Men dykke skulle vi. Det gik faktisk fint på første dyk, og vi var alene uden vores instruktør, som var rundt og hilse på folk og fæ. Hans indflydelse havde skaffet os billigt ind på et center, og vi fik lov til at passe os selv på båden, da vi både havde vores eget udstyr med, og jo var divermaster-trainees.

Bræk
De andre kiggede godt nok lidt, da vi var de første i vandet – jeg måtte lige holde de andre tilbage et øjeblik, da jeg lige skulle kaste op i vandoverfladen inden vi gik ned. Ned gik det så, og vi havde faktisk et fedt dyk. Der er virkelig dejligt i vandene omkring Koh Tao. Det kunne lige så godt have gået grueligt galt på dette tidspunkt, men af en eller anden grund gjorde det det ikke.
Efter dykket lagde jeg mig heldigvis op i min bungalov for at sove tømmermændene væk.
Men min ene kammerat ville ikke gå glip af noget, og fortsatte med yderlige tre dyk. Jeg blev vækket af ham, og han fortalte, at han havde været ude at dykke med skildpadder og andet spændende. Jeg blev ret skuffet over mig selv, så vi aftalte at tage et natdyk sammen. Det skulle vise sig at være starten på slutningen af min vens dykkerkarriere. Vi pakkede vores udstyr. Min ven havde lige købt sig et linehjul, som han ville afprøve, men da han ikke rigtigt havde noget at bruge det til, lånte vi en safety sausage. Vi tænkte, at vi bare skulle lave en knude fem meter nede på snoren på hans nye hjul, så kunne vi bare hænge der under sikkerhedsstoppet, så var vi fri for at holde øje med dybdemåleren. Divemasteren spurgte hvor på Koh Tao vi havde dykket, og min kammerat fortalte om alle sine dyk tidligere på dagen. Hun blev ikke særligt imponeret over ham, da dette jo var hans femte dyk.
Jeg var begyndt at tænke på, at...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også