DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Udstyr  Utrustning
Test – Cressi Ellipse cold water MC9
Test – Cressi Ellipse cold water MC9
Test – Cressi Ellipse cold water MC9
Test – Cressi Ellipse cold water MC9

Test

– Cressi Ellipse cold water MC9

Af John Bantin

Jeg lavede den første regulatortests i 1991, og måtte kritisere en del velkendte producenter. Cressi var en af dem, og dengang besøgte jeg fabrikken og fortalte dem, hvad jeg mente om deres regulatorer. I de sidste tyve år er der dog sket meget, og regulatorerne fra næsten alle producenter er blevet markant bedre, takket være bl.a. ANSTI-test og CE-godkendelse. Cressi har også været med i udviklingen, og det foreløbige højdepunkt er denne Cressi Ellipse koldtvandsregulator, der er virkelig god.

Førstetrin
Dagens førstetrin synes stort set alle at følge samme fodslag som det originale Apeks tørforseglede design, og dette Cressi MC9 eksemplar med koldtvandsmembran er ingen undtagelse.
Det burde ikke være nødvendigt at holde indmaden tør for at opnå en god koldtvands-performance, men det hjælper med at holde fremmedlegemer i det vand, du dykker i, væk fra de mekaniske dele. Det er en fladtrykt enhed med to højtryks- og fire lavtryksporte bekvemt monteret rundt om. Enden har en velkendt plastikmembran, der buer udad på en tilfredsstillende måde, når man åbner flaskeventilen.

Andettrin
Ellipse Balanced-andettrinnet er et af de letteste, der findes. Det har en karakteristisk og fashionabel lille udblæsningsventil, der kun lige akkurat leder udåndingsboblerne væk fra ansigtet, og der er en venturi plus/minus kontrol på toppen, der reducerer risikoen for freeflow-episoder i overfladen, men den har ingen mærkbar effekt under vandet, så jeg efterlod den i minus-stilingen.
Der er en varmeveksler indbygget i slangen, som emulerer Apeks’ design, og jeg må tilstå, at jeg udskiftede slangen med en flettet Apeks-slange, der var lettere at føre på en behagelig måde. For ikke at blive overgået af Apeks har Cressi inkluderet endnu en varmeveksler i selve andettrinnet.
Knappen, der justerer åndingsmodstanden, er især for at tilgodese de amerikanske forbrugere, der ikke kan få kontroller nok. Jeg kan ikke rigtig se nogen situation, hvor det ville være en fordel at forøge åndingsmodstanden på en i øvrigt godt vedligeholdt regulator. Det ville blot få mig til at indånde mindre kraftigt.

Purge Control
Forpladen på andettrinnet er tilstrækkelig fast til, at du kan betjene purge-funktionen uden at blæse din mandler ned i halsen. Du kan justere styrken, som du foretrækker fra en svag luftstrøm til fuldt blæs uden særlig meget fingerfærdighed.

Komfort
Jeg følte, at mundstykkets materiale havde konsistens som vingummi, så jeg erstattede det med et meget bedre. Det forvandlede øjeblikkeligt denne regulator til en af de letteste og mest komfortable, jeg har haft i munden.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også