DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Garmin  Descent G1 Solar
For dem, der ligesom jeg, har nogle problemer med nærsynet, vil det være en fordel at have deres ur monteret på kameraet.

Test

Garmin Descent G1 Solar

Tekst og foto: Stefan Beskow

Som du sikkert har bemærket, er tiden, hvor et ur bare var et ur for længst forbi. Smartwatches er at finde på næsten alle håndled i disse dage, og for os dykkere har ure, der også er dykkercomputere, eksisteret i lang tid. Det er dog ikke så længe siden, at det første smartwatch, der også fungerer som dykkercomputer, dukkede op på markedet. En af de større producenter af smartwatches kom i foråret med sin anden model, Garmin Descent G1 Solar.

►  I modsætning til forgængeren, Garmin Descent MK2, er prisen ikke så skræmmende, men nogenlunde på højde med hvad en kombination af dykkercomputer og ur normalt koster, og så får du også et smartwatch i denne kraftfulde model.

Dykkefunktioner
På papiret ser Garmin Descent G1 Solar unægteligt imponerende ud. For os dykkere er alle de vigtigste funktioner med. Udover den sædvanlige sportsdykkertilstand, er der mulighed for nitrox og trimix, brug af flere forskellige gasser under et dyk, rebreathersupport, logbog med op til 200 dyk samt kompas. Derudover er der en funktion, der kan vise information om tidevandet i den region, du befinder dig i, hvilket kan være en stor fordel, hvis du skal planlægge dyk, hvor der er stærk strøm. Udover dette har uret mange flere funktioner. For eksempel kan du vælge personlige indstillinger baseret på dine præferencer. Det eneste, der måske savnes, er muligheden for luftintegration.

GPS og log-funktion
En ekstra bonus er Garmin Dive-appen, som du kan downloade gratis. Efter hvert dyk synkroniseres uret og din mobil, og dit dyk logges med tid, dybde, temperatur mv. Da uret også har GPS, logges placeringen automatisk, hvilket er praktisk i langt de fleste tilfælde. Du kan derefter gå ind i app'en og skrive personlige noter ned om, hvad du så, sigtbarhed eller hvad du ellers måtte have lyst til at notere. Jeg har erfaret, at uret også logger, når man bader og dykker lidt ned. Uret gik også i dykketilstand med jævne mellemrum, da jeg fotograferede åkander på meget lavt vand. Hver ny "nedstigning", der aktiverer uret (1,2m), bliver logget som et nyt dyk i appen. Mit en-times sødyk genererede derfor i alt ni loggede dyk i Garmin Dive-appen. Det er dog en simpel sag at slette dem senere fra mobilen, hvis du ikke vil beholde dem.

Solenergi
Efter at have brugt andre Garmin smartwatches, slår én ting mig straks – batterilevetiden. På mit tidligere smartwatch (uden dykkerfunktioner) var batterilevetiden i bedste fald en uge. Garmin Descent G1 Solar har væsentligt bedre batterilevetid end det. Solenergien betyder, at den også oplades af solen. I praksis er det nok sådan, at denne funktion nærmere forlænger batterilevetiden, snarere end at batterierne generelt genoplades kun med sol, men ved to lejligheder var jeg på ugelange dykkerture i Egypten med meget intensiv dykning. Jeg behøvede ikke oplade uret under nogle af ​​turene, og jeg havde også flere dages batteritid tilbage, da jeg kom hjem, hvilket er fantastisk! Derudover slipper du for dyre batteriudskiftninger som på mange andre dykkerure/computere, fordi du selv oplader uret, når det er nødvendigt.

Til tørdragten
Når du dykker i tørdragt, er den sædvanlige håndledsrem for kort. Den passer simpelthen ikke rundt om armen. Det har Garmin løst på en fiks måde, og i stedet for at have en forlængerrem, har Garmin et armbånd med en simpel spænde, der gør, at...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs artiklen i DYK #73:

SOME images:
Test – Garmin  Descent G1 Solar, Test – Garmin  Descent G1 Solar
For dem, der ligesom jeg, har nogle problemer med nærsynet, vil det være en fordel at have deres ur monteret på kameraet.
, Test – Garmin  Descent G1 Solar
Det almindelige armbånd sammenlignet med det længere armbånd, som nemt kan udskiftes til f.eks. tørdragtsdykning.
, Test – Garmin  Descent G1 Solar
Garmins app, der holder styr på dine dyk. Du kan også supplere med dine egne noter.

Læs også