DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Santi Kango
Nylonforstærkninger på skinnebenene giver inderdragten mere beskyttelse mod slid og gør at inderdragten lettere glider ned i tørdragten.

Test

Santi Kango inderdragt

Tekst & Foto Stefan Beskow

Inderdragter er en udstyrsdetalje, som mange dykkere måske ikke tænker så meget over, men ikke desto mindre er det en af ​​de vigtige detaljer for os, der dykker i lidt koldere vand. Det skal bare virke, ikke sandt? Fakta er, at der findes masser af forskellige typer inderdragter på markedet til forskellige typer behov.
 

►  Jeg havde mulighed for at teste Santis nye inderdragt Kango på min seneste tur til Sveriges vestkyst. Dragten markedsføres som en prisbillig og brugervenlig dragt til fritidsdykkeren – noget der burde passe perfekt til mig!
Det første der slår mig, da jeg tager Kango dragten på, er hvor hyggeligt det føles. Med Kango føler jeg mig lidt som en Teletubbie på vej til nye dyk. Jeg skal dog tilføje, at inderdragten har en meget mere flatterende pasform end et Teletubbie kostume, og det sidder fint, men hyggefaktoren er intakt.

Vandtemperaturen på tidspunktet for testen var 15 grader, og ved denne vandtemperatur var inderdragten meget varm, og det ville ikke have været noget problem at dykke med denne inderdragt i vand et par grader koldere. Selv under lange fotodyk, hvor man praktisk talt ligger stille, føles det godt, og jeg har ikke en eneste gang følt, at jeg var kold. Santi anbefaler dragten til temperaturer mellem 6-18 grader, og det synes jeg virker helt fornuftigt. Jeg lagde mærke til, at jeg nemt blev varm, før jeg kom i vandet, men kondensvandet blev effektivt håndteret af nettet på bagsiden, som så at sige får dragten til at ånde mere effektivt.

Materiale
Materialet er Polartec® Power Stretch® fleece, som har en rigtig god isolerende effekt, samtidig med, at du er mobil og holder varmen, selvom du bliver lidt våd. Jeg bemærkede at især mobiliteten var rigtigt god. Da jeg fotograferede, følte jeg mig på intet tidspunkt begrænset af dragten, og selv på land, når jeg klargjorde og håndterede udstyr, var mobiliteten meget fin. Selvom dragten var væsentligt varmere end mit sædvanlige sommerinderdragt, havde jeg næsten samme bevægelighed. Derudover skulle der kun to kilo ekstra vægt til at udligne opdriften, hvilket kan beskrives som en ret moderat vægtstigning taget i betragtning af den øgede varme, dragten giver.

En ulempe ved fleece er, at den kan slides lidt hurtigere end inderdragter med en mere friktionsfri overflade. Dette er i nogen grad løst ved nylonforstærkninger på skinneben og albuer, hvor friktionen og sliddet er størst. Det betyder også, at dragten glider ret let i tørdragten.

Dragten er udviklet til almindelige sportsdykkere, men der er åbninger til både P-ventiler og elvarme til dem, der ønsker det. En smart hank til ophængning når dragten skal tørres/luftes mellem dykkene findes også på bagsiden.

En detalje, der kendetegner Kango, er den store lomme på maven (deraf navnet på inderdragten). Her er der plads til en helt del. I mit tilfælde var det min hue og mine handsker, som det ikke var noget problem at få plads til. Denne placering af den store lomme gør, at lynlåsen sidder til siden i stedet for lige foran. Det betyder, at lynlåsen ikke sidder lige ved indløbsventilen på tørdragten, og det er dermed ikke hårdt og ubehageligt, når man skubber luft ind, fordi lynlåsen ikke er...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

Fakta Santi Kango
Vejl. udsalgspris 2.895 DKK

Materiale Polartec® Power Stretch® fleece

Vægt 583 g/m2

...

Læs artiklen i DYK #80:

SOME images:
Test – Santi Kango, Test – Santi Kango
Nylonforstærkninger på skinnebenene giver inderdragten mere beskyttelse mod slid og gør at inderdragten lettere glider ned i tørdragten.
, Test – Santi Kango
Mesh-materialet på bagsiden hjælper med at transportere eventuelt fugt væk og holder dig varm.
, Test – Santi Kango
Den store lomme på brystet er lidt af inderdragtens kendetegn. God til opbevaring af hue og handsker under dykket.

Læs også