DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Blødt og behageligt smoothskin gør, at handsken glider let på hånden.

Test

K01 Flexglove 5/4 mm

Tekst & Foto Stefan Beskow

I modsætning til flere af mine dykkervenner som fotograferer, foretrækker jeg at bruge våddragtshandsker i stedet for tørdragtshandsker om sommeren og efteråret.
Jeg synes, mobiliteten er bedre, og det er nemmere at manøvrere kameraet. Derudover synes jeg, at livet på land, lige før man hopper i vandet, bliver nemmere.

►  K01 er en producent, der efter eget udsagn, sigter efter at lave højkvalitets våddragtshandsker og andre produkter, der skal kunne tilfredsstille selv den mest kræsne dykker.

De 5/4 mm handsker, jeg testede med navnet K01 Flexglove, ser ved første øjekast ud som alle femfingerhandsker. Men ved et nærmere kig bemærker jeg, at der er detaljer, der gør dem lidt specielle. Da jeg tager dem på opdager jeg, at der er såkaldt smoothskin på indersiden af ​​handskens håndled. Dette får dem til at glide lettere på.

Pasformen er rigtig god, og de sidder vitterligt som hånd i handske. Producenten understreger, at det er meget vigtigt at måle hænderne, så man får valgt den rigtige størrelse. Neoprenen er blød og smidig og jeg får et godt greb med handsken, hvilket viser at "anti-slip"-laget på handskens håndflade og fingre virker. Der er en lille forskel i tykkelsen af ​​neoprenen, og håndfladen er marginalt tyndere for yderligere at øge fleksibiliteten.

I vandet holder handskerne mine hænder varme og vandgennemstrømningen er virkelig minimal. Udover at sømmene er limet, er de også forseglede, for at være så behagelige som muligt, og det betyder også, at der ikke trænger vand igennem nogen af tætningerne. De er meget fleksible og bevægelsesfriheden for hænderne er stor. Et dyk i 70 minutter var ikke noget problem i forhold til varmen. Vandtemperaturen var 15 grader, og det føltes som om det kunne have været mindst et par grader koldere med samme gode komfort.

Samlet set er K01 Flexglove et par rigtig fine handsker, der fungerer godt under skandinaviske forhold i den varmere halvdel af året.  ♦

Vejledende pris: 699,00 DKK
Information om forhandlere: k01diving.com →

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs artiklen i DYK #79:

SOME images:
Test – K01 Flexglove 5/4 mm, Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Blødt og behageligt smoothskin gør, at handsken glider let på hånden.
, Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Overfladen på fingrene og håndfladen giver et godt og skridsikkert greb.
, Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Samlet set er K01 Flexglove et par rigtig fine handsker, der fungerer godt under skandinaviske forhold i den varmere halvdel af året.

Læs også