DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Mares Puck Air
Test – Mares Puck Air
Test – Mares Puck Air
Test – Mares Puck Air

Test

– Mares Puck Air

Af John Bantin

For mig er dykning et middel til at nå et mål. Jeg dykker for at se, hvad der er, for at fotografere det og for at skrive om det bagefter. Sommetider er jeg i vandet tre eller fire gange om dagen. Overfladeintervallerne bruges som regel på at genoplade batterier, tømme hukommelseskort og skrive notater på min laptop. Jeg kan også godt finde på at tage et brusebad og nyde et måltid i ny og næ. Som du kan se, er der ikke meget tid i overfladeintervallet til at sidde og fise den af eller til at lege unødvendigt med udstyr. I modsætning til, hvad mange tror, er jeg ikke udstyrsfreak. Naturligvis bruger jeg altid et fuldt sæt udstyr, når jeg dykker, og jeg synes ikke det er en belastning at teste nyt udstyr og viderebringe mine indtryk til DYKs læsere. Det er en opgave, der let går i spænd med, hvad jeg alligevel laver.
Men jeg har ikke hverken tid eller tålmodighed til at tage mig af udstyr, der er for besværligt eller kompliceret at forstå. Jeg forventer ikke at være nødt til at skulle læse manualen, medmindre jeg er helt blank. Og selv da spørger jeg hellere en anden, før jeg slår op i manualen.
Det var derfor, at jeg værdsatte enkeltheden ved Mares’ Puck Air computer. Den er ligesom den gode Mares Puck, men er integreret med din åndingsgas via en permanent forbindelse til en højtryksslange. Det er en fuldblods dekompressionscomputer, der bruger en variation af Wienke RGBM algoritmen.
Mares oplyser: Mares-Wienke RGBM (Reduced Gradient Bubbles Model) algoritmen tager mikroboble-fænomenet i betragtning for i videst muligt omfang af forebygge, at de dannes. På mere end 10.000 rigtige dyk, der er blevet analyseret af Dr. Bruce Wienke i Los Alamos laboratorierne, har man studeret dannelsen af mikrobobler og evalueret resultaterne for bedre at kunne forstå mekanismen bag, hvordan mikrobobler dannes under et dyk. Det er grundlaget for den mest avancerede algoritme, der reducerer dannelsen af mikrobobler uden at kompromittere dykketiderne.
En version leveres med et analogt kompas monteret på sin konsol.

Indstillinger
Puck Air har en enkelt knap, der betjener alle de forskellige lag af menuer. Hold knappen nede i et sekund, og du kommer ind i det pågældende lag. Hurtige tryk manøvrerer dig gennem undermenuerne, og et langt tryk giver adgang til menuen. Hurtige tryk laver justeringerne, og lange bekræfter indstillingen. Den eneste ulempe er, at hvis du skyder forbi en indstilling, er du nødt til at bladre hele vejen rundt for at komme tilbage, hvor du ville ind.
Mode, data, alarmer, tid, indstillinger af ur, kontrast, pc-link, logbog, planlægning og adgang til computerens serienummer får man adgang til på denne måde. Du kan sætte enheden til luft, nitrox eller anvende den som bottom-timer og dybdemåler. Der er tre variationer af personlige indstillinger, der gør programmet mere forsigtigt.

Display
Du kan selv se displayets læsbarhed på billedet. Displayet...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også