DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Cressi Flex
Test – Cressi Flex
1 af 1

Test

Cressi Flex

Egentlig er en BCD en ganske enkel og lavteknologisk indretning. Ikke desto mindre får jeg tilsendt testmodeller af stadig mere og mere komplekse og dermed tunge produkter. Men Cressi har tænkt over det og lavet en BCD med minimumvægt i tør tilstand.

At købe en BCD udelukkende til flyrejser kan vise sig at være et økonomisk holdbart projekt. Det kan give besparelser på overvægtskontoen. Cressi Flex kan foldes sammen til en lille bylt, der ikke vejer meget mere end et par kilo. Førstehåndsindtrykket af Flex er dog lidt skrøbeligt. Den er konstrueret i letvægtsnylon og lommerne til trimvægte ser ikke ud til at kunne tåle mange kilo bly. Denne BCD er helt klart ikke beregnet til at være en hård slider, og du vil næppe se mange fuldtids guider, der anvender den. Men hvis du kun bruger den på dykkeferier, vil den sikkert holde længe.

Komfort
Jeg lånte Cressi Flex til Simon Gardner, der er guide på Royal Evolution. Han blev forelsket i den, og jeg havde problemer med at få den tilbage. Simon brugte ellers en metal bagplade med enkelttankadapter, så det var noget af et skift for ham. Han bemærkede dog ikke manglen af rygskjold, når han var i vandet med Flex. Han sagde, at han ikke kunne komme sig over den lave vægt, når han tog sit udstyr på. Et enkelt flaskebånd kan give problemer med, at flasken vrider sig på ryggen af dykkeren, så der er tilføjet et ekstra velkrobånd for at give mere stabilitet.

Effektivitet
Cressi Flex er en helt almindelig vest uden overraskelser. Den virkede upåklageligt. Simon kunne godt lide lommerne. Han havde ikke brugt en BCD med lommer i lange tider. De to store lommer holdes lukket med lynlåse, der er lette at komme til og et par store skuldermonterede D-ringe tager hånd om dinglende udstyr. Der er to D-ringe i samme størrelse for enden af de justerbare skulderstropper og to mindre ringe sidder på vestens underside.
Trimlommerne var perfekte med den typiske aluminiumstank, man møder i udlandet. Lynlåslommerne har små indvendige netlommer, der kan bruges til at holde lidt ekstra bly, der dog ikke vil kunne smides i en nødsituation.

Opstigning
Selv om Flex er minimalistisk på mange måder, giver den hele spektret af luftdumpningsmuligheder. Du kan hive i inflatorslangen for at åbne dump-ventilen for enden af den, eller betjene en dump-ventil på skulderen. Det er fint, at betjeningssnoren til den laveste dump-ventil bagpå er trådet til fronten, så man ikke behøver at fumle rundt for at finde den når man laver hurtige nedstigninger med hovedet forrest

Overfladestøtte
Cressi Flex er en letvægts-BCD – ikke en af disse overdimensionerede veste, der kan monteres med en mindre påhængsmotor og sejle dig tilbage til kysten. På den anden side giver den tilstrækkelig med støtte i overfladen for den korrekt afvejede dykker, selv i lidt hård sø. Et maksimalt løft på 10 kilo (størrelse M) lyder måske ikke af så meget, men hvor meget vægt skal du bruge på bæltet for at være neutral? Som tommelfingerregel behøver du ikke mere løftekapacitet end denne med en enkeltflaske.

Brug
Det tog kun et en øjeblik at løsne...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også