DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Thailands bedste dykkeområder – Phuket
Thailands bedste dykkeområder – Phuket
Thailands bedste dykkeområder – Phuket
Thailands bedste dykkeområder – Phuket

Thailands bedste dykkeområder

– Phuket

Tekst og foto: Magnus Lundgren

Thailand er et rejsemål, der med god ret vokser i popularitet. Og også som dykkedestination er landet svært at modstå. Der er fantastisk dykning i to forskellige have, tropiske øer med hvide strande, et gudbenådet køkken, klart vand med en temperatur mellem 26 og 28 grader og som regel gode og rolige dykkeforhold. Det er som sagt svært at modstå.
Phuket er en bjergrig ø, der er Thailands største, og den ligger midt på den korte vestkyst. Øen, som er forbundet med fastlandet med en bro, er lettilgængelig og et populært turistmål. De fleste når frem via de daglige indenrigsfly fra Bangkok eller med charterfly direkte fra Skandinavien til Phukets lufthavn på nordsiden af øen.
Phuketprovinsen har den højeste middelindkomst i landet, og det er især turisme og gummiplantager, der står for hovedindtægten. Det vestlige Phuket har lange, fine badestrande med Patong, Karon og Kata som de bedst kendte og populære. Den berygtede tsunami den 26. december 2004 ramte også Phuket. Det menes, at 250 turister mistede livet, og den materielle ødelæggelse ved øens strande var stor. I dag er turisterhvervet kommet sig efter katastrofen.
Som dykkedestination byder Phuket på alt fra korte dyk direkte fra stranden i Kata, til halv- og heldagsudflugter. Har I kun en formiddag eller eftermiddag, er der koralrev, men også fine muck-dyk tæt på både Kata- og Karonstrandene. Blandt Phukets endags-udflugter dominerer destinationerne Shark Point, Anemone Reef, vraget King Cruiser, Koh Doc Mai, Racha Yai og Racha Noi. Her er tre favoritter:
Shark Point (Hin Musang) er den bedste af tre gode dykkesteder inden for et meget lille område, cirka 25 km fra Phuket. King Cruiser og Anemone Reef er de to andre. Ovenfra er Shark Point blot et lille skær, som bryder overfladen, men under havet udbreder et imponerende revkompleks i kalksten sig. Klipperne er en del af et marint reservat og er oversåede med farvestrålende blødkoraller, søanemoner og viftekoraller, som trives i det strømfyldte vand. Phukets Shark Point har fået sit navn af en god grund. De søde og harmløse zebrahajer (Stegastoma varium) er almindelige og kan ofte ses liggende og dase på sandet mellem klipperne på 20 meters dybde. Der kan være strøm på Shark Point, og sigten varierer, men er desværre sjældent kanongod.
Koh Doc Mai er en lille ø, som rejser sig lodret op af havet med junglebevoksning øverst oppe som en vild paryk. Under overfladen består den af vægge på tre af øens sider, og den fjerde er en skrænt. Der er ofte dårlig sigt på stedet, men makrolivet rundt om Koh Doc Mai er af verdensklasse. Her kan man se søheste, usædvanlige muræner, spøgelsesnålefisk, nøgensnegle samt rejer i forskellige former og farver og meget mere. Det er desuden et enkelt dyk, som passer alle niveauer og kan dykkes på mellem 5 og 25 meters dybde. Der er en del grotteåbninger på den østlige side, som man ikke skal begive sig ind i uden den rette uddannelse og udrustning.
Syd for...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet