DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Rejse  Resa
TOP 10 – vægdyk
TOP 10 – vægdyk
1 af 1

TOP 10 – vægdyk

Af redaktionen Foto: Jesper Kjøller
Et af de mest kildrende typer af naturdyk, er dem, der finder sted langs stejle vægge. Der er noget helt specielt ved at have svimlende dybt vand under sig og på den ene side sprudlende dyreliv og så det store ukendte blå på den anden side. Man ved jo aldrig hvad, der kan dukke op! Her kommer tips til ti af verdens bedste og mest kendte vægdyk.

Redaktionens bud på en top ti over nogle af verdens bedste dyk inden for seks kategorier. Det er ikke en prioriteret opstilling. Nummer 1 er ikke nødvendigvis bedre end nummer 2 eller 10. Vi har valgt at samle både de klassiske dyk samt et par outsidere. Det er naturligvis en stærk subjektiv liste – der er nok andre, der ville have valgt helt anderledes ...
God fornøjelse!

1. Shark Reef, Ras Mohammed – Ægypten
BEDSTE dyk for mAngE
For mange dykkere herhjemme er Rødehavet lig med f***ing good diving og Ras Mohammed (på Sinaihalvøens sydspids) er blandt det bedste Rødehavet kan byde på. På ydersiden af Shark Reef forsvinder væggen lodret ned i dybet 800 meter nede og man bliver ført af sted af en ofte stærk strøm. Om sommeren står her store stimer af barracuda, unicorn fish og bat fish. Kan nås både med liveaboard og på dagture fra Sharm el Sheikh.

2. Daedalus Reef – Ægypten
Isoleret kanonvæg
I den sydlige Ægypten er der et antal fristående rev ude til havs, som alle har herlige vægge, der lokker dykkere. Brothers Islands og Elphinstone Reef kan du læse mere om andet steds i dette magasin i artiklen Rødehavet A-Z. Daedalus markeres med et højt fyrtårn og ligger 80 kilometer ud fra Marsa Alam. Revet er orienteret nord-syd rev og er udsat for både bølger og stærke strømme. Her er naturligvis masser af koraller og revfisk, men også chancer for hammerhaj og andet stort, hvilket gør det her til en absolut favorit i Rødehavet.

3. Sipadan – Malaysia
Verdensberømt drømmedyk
I 1989 hyldede selveste Cousteau Sipadan som et uberørt paradis og denne ø ud for det nordøstlige Borneos østkyst er i sandhed et dykkeeventyr. En gigantisk søjle rejser sig fra 600 meters dybde og lige op over overfladen. Dette naturfænomen tiltrækker naturligvis enorme mængder af fisk, men også to arter af havskildpadder, hammerhaj og enorme stimer at pukkelhovedpapegøjefisk. Det findes også en grotte ind i væggen, hvor skildpadder i hobetal har forvildet sig ind og er druknet. Tidligere kunne man bo på selve øen, men nu bor man i stedet på nærliggende Mabul og sejler hertil med båd.

4. Great White Wall – Taveuni, Fiji
drop off midt på sandsletten
Her svømmer du gennem en grotte og ud over et kridhvide sandslette med blødkoraller på relativt lavt vand, når bunden pludseligt forsvinder i en nærmest lodret væg. Det hvide sand fyger ud over kanten og ned i det blåsorte dyb og du følger efter for at beundre korallerne og fiskene. Hold øjnene åbne for hajer!

5. Apo Reef – Filippinerne
ubeboet ø med god sigt
Apo Reef ud for Pandan Island i Filippinerne har fået et godt ry for sin ekstrem gode dykning langs stejle,...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også dit eget dykkermagasin 20 gange om året ved at abonnere her: DYK NetMag

Annonce

Annonce

Læs også

Annonce