DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Praksis  Praxis
Undgå overvægt – Sådan rejser du let
Undgå overvægt – Sådan rejser du let
1 af 1

Undgå overvægt

– Sådan rejser du let

af redaktionen
Vi har på redaktionen efterhånden foretaget talrige rejser med tungt udstyr og har derigennem lært et par cowboytricks, der reducerer vægten på vores baggage, så vi kan snige os under luftfartselskabernes grænser. Her deler vi ud af vores bedste kneb.

Kamera, objektiver, porte, blitz, laptop, ladere og batterier. Det er altsammen nødvendige elementer i en rejsende undervandsfotografs baggage. Dertil kommer selve dykkerudstyret. Når man ofte rejser med tungt dykker- og fotoudstyr, så lærer man at reducere mængden af den øvrige baggage. Det er faktisk utroligt så få T-shirts, man egentlig behøver ...

Man skal huske, at luftfartsselskabernes vægtgrænse er en ren økonomisk parameter. Hvert kilo, der skal transporteres en kilometer, koster en forudsigelig mængde brændstof. Derfor tager selskaberne ekstra betaling for tung baggage. En strategi er derfor at bestille ekstra baggagevægt fra starten eller at vælge flyselskaber, der har en mere generøs minimumsgrænse. Selv på på economy class har Egypt Air fx 2 x 23 kilo – dejligt at vide, at man kan medbringe 46 kilo uden problemer. Standarden i branchen er dog 20 kilo, men mange lavprisselskaber har en endnu lavere grænse, så hvad kan man gøre for at holde overvægten nede? Vi har samlet en række gode råd.
 

 • Glem ikke, at du allerede er i rejsetøjet. På de fleste rejsemål er lang bukser, langærmet bluse og jakke, det varmeste, du har brug for om aftenen eller på overskyede dage. At tage ekstra varmt tøj med er unødigt.
 • Vask dit tøj på ferien. Så rækker fire-fem par T-shirts og to par shorts i princippet til hele perioden. Skyl vasketøjet op hver aften og hæng det til tørre natten over. Hvis du er på et resort med laundry service, så brug det. Du kan sikkert få vasket hele din rejsegarderobe for en halvtredser halvejs inde i ferien – langt mindre end overvægtsafgiften, hvis du medbringer dobbelt af alt.
 • Køb et par T-shirts og et håndklæde på rejsemålet – efterlad det igen eller giv det til besætningen på båden.
 • Pak kun én bog. Du kan altid bytte med en dykkemakker, hvis du vil have mere at læse i. Eller køb rejselekture i lufthavnen. Boghandlen er en af de få butikker i lufthavnen, som ikke har ublu priser. Endnu bedre: medbring alle bøger og manualer i elektronisk format på din iPad eller laptop (hvis du alligevel har sådan en med).
 • Pak ikke solcreme eller myggebalsam. Begge dele kan som regel købes på rejsemålet. Tit er de endda billigere (og giftigere) der.
 • Fyld hårshampo og badesæbe i små poser eller beholdere hjemmefra. Hvis du behøver mere, kan det købes på destinationen.
 • Gem halvtomme tandpastatuber til at tage med på flyrejser.
 • Anskaf en BCD i letvægtsmodel til flyrejser. 
 • Anvender du vingevest? Så udskift bagpladen af rustfrit stål til en bagplade i aluminium. Du genskaber let bagpladens tyngde med bly monteret på flaskerne.
 • Mange moderne regulatorer har masser af massivt metal til at klare koldt vand. Medbring i stedet en let regulator med et lille førstetrin. Andettrinnet kan med fordel have plastikhus. I troperne behøver du ikke tænke på regulatorfrysning.
 • Tomme tasker eller kufferter kan veje en del...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også