DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Dykker under dykkebåden i lagunen på Koh Haa.
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Koh Lipe en skjult juvel  Koh Lipe er en lille ø, som udgør en del af nationalparken Tarutao. Den har hvide sandstrande, blidt vajende palmer, storartet snorkling lige ved stranden og fabelagtig dykning i resten af nationalparken. Øen ligger langt fra alfarvej, men den er det ekstra besvær værd, når man er i Thailand. Der går en daglig færge fra Koh Lanta fra november til maj. Resten af året går én færge om ugen fra Pak Barra, et lille fiskerleje nær den sydlige grænseby Satun.
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
En tudsefisk har gemt sig i en stor svamp ved Elephant Head Rock i Similan.
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Manterne kredser ofte rundt om spidsen på Koh Bon. Er man heldig slår et par af dem følgeskab med dykkerne.
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk
Vakre vande – guide til Thailands bedste dyk

Vakre vande

– guide til Thailands bedste dyk

Tekst Louisa Butler Foto Adam Butler

Thailand byder på en mangfoldighed af rigdomme under vandet, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne dykker. På en to-ugers rejse kan man nå at opleve dykkesafari i verdensklasse til Similan-øerne,
de sagnomspundne kalkstensklipper ved Koh Haa og mageløse dyk ved Red Rock og Purple Rock.

VESTKYSTEN
Similanøerne
Similan Islands ligger på Thailands vestkyst og er et must at besøge. Under briefingen på vores først tur, spurgte jeg thai-divemasteren, hvad vi ville komme til at se på dykket. – Åh, vi kommer nok til at se harlekin spøgelsesnålefisk og harlekinrejer. Så kommer der to søheste, formodentlig en skildpadde og hvis vi er heldige, en hvalhaj.
Yeah right, tænkte jeg. Så siger vi det. Men vi endte med at se det hele og mere til! Jeg var netop blevet fan af Similan.
Vi tog fra Tublamu Pier i nærheden af Khao Lak, en lille by langs kysten 2,5 times kørsel nord for Phuket. Vi sejlede med Wicked Witch, en båd ejet af det engelskdrevne See King Diving. Fartøjet er bygget til dykning og kan tage op til 24 dykkere. Indkvarteringen er basal, men god – polarkold aircondition, hvis du har behov for det, behagelige senge og skoldende hede brusebade.
Maden er fantastisk med et udvalg af både vestlig og thaimad. Toast, soft drinks og snacks er tilgængelige 24 timer i døgnet.
Turens højdepunkter er East og West of Eden på den sydligste ø, Island 7, hvor vi mødte skildpadder, stimer af gulfinnet snapper, pineapple nudibranchs, store muræner, der blev plejet af pudserejer, som sad skræmmende tæt på de skarpe tænder. Overalt så vi spektakulære vifte- og hjortetakkoraller – og det var bare inden frokost.
Anita’s Reef mellem Island 5 og 6 udgøres af gigantiske klippeblokke, der tilsyneladende er strøet ud i en bunke af en legesyg kæmpe. Her opdagede vi zebrahajer, flere skildpadder, smukke nøgensnegle og spændende tunneler mellem klipperne.
Natdykkene afslørende et væld af skalddyr – store røde krabber, små dansende durban-rejer og eremitkrebs. Papegøjefiskene snorkede i sprækker i revet, og skildpadderne fik sig en lur på sandet.
Min favoritfænomen er den markante morild, der findes her i Andamanerhavet. Når man vifter med hænderne, oplever man skyer af tryllestøv for enden af hver finger, og man får det rene fyrværkeri af grønlige gnister, når man følger makkerens finner.
Et af mine favoritsteder var Elephant Head Rock. Det har fået navn efter den del af klippen, som rejser sig over vandet. Under overfladen danner klippeblokke og mindre sten labyrintiske gange, og vores trofaste guide viste os vej gennem alle tunnelerne med stor behændighed. Vi så smukke nøgensnegle, et par sjældne krabber i blødkorallerne og et par baby hvidtippede revhajer lå under et overhæng. For erfarne dykkere ville dette sted også være suverænt til natdyk.
Favoritterne i Similan-området er på en delt førsteplads Koh Bon og Richelieu Rock. På mine tre rejser til Similan, har mantaerne kun svigtet mig én gang på Koh Bon. Men på det dyk så jeg til gengæld ni zebrahajer – mere end tilstrækkeligt som kompensation!
Koh Bon er en tilspidset odde og mantaerne kredser rundt om spidsen og langs sidevæggene. De er meget godmodige og ofte kommer et par stykker tæt...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også