Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Udstyr  Utrustning
VR Technology NHeO – mere intuitiv end tidligere
VR Technology NHeO – mere intuitiv end tidligere
1 af 1

VR Technology NHeO

– mere intuitiv end tidligere

Af John Bantin

Mange af os troede, at fremstillingen af trimix-computere kun ville foregå i små virksomheder uden produktansvarsforsikring, så hvis tingene gik galt, kunne man let lukke ned og åbne en ny virksomhed i konens navn. Computergiganten Suunto har bevist, at det er en forkert antagelse, og har introduceret HelO2. Mon ikke også snart vi ser en Galileo Stella?
Det har givet VR Technology, der fremstiller den populære VR3 og den snart populære VRX, noget af et dilemma. Det er en lille virksomhed, der ikke har lyst til at tage kampen om markedsandele op mod Suunto. Men et eller andet skulle der gøres, og NHeO er svaret: Den er også prissat tilsvarende.
Hvis man skal dømme efter indlæggene på alle de forskellige dykkefora på internettet, så dykker alle dykkere på trimix med dobbeltsæt, vinge, bagplade og talrige stageflasker. Sandheden er, at de fleste dykker med luft eller nitrox i enkeltflasker anbragt i en konventionel BCD. Folkene hos VR Technology har klogelig besluttet at henvende sig til dette marked, og NHeO er klar til open-circuit nitrox-dykning direkte fra emballagen. Den kan opgraderes til trimix-brug senere, hvis der er brug for det.
Du kan forprogrammere fire nitrox-blandinger for et enkelt dyk og skifte undervejs, så NHeO tilpasser sig behovet hos dem, der langsomt bevæger sig i retning af teknisk dykning, men som endnu ikke er klar til at have helium i gassen. Den har en fuld fremadskuende dekompressionsalgoritme og for dem af os, der ikke er helt så skarpe til at bruge teknologi, har designeren anvendt et hurtigere og mere intuitivt menusystem end på tidligere modeller.

Indstillinger
Som med de andre computere fra samme ophav skal du navigere rundt i NHeOs brugerflade med en kombination af korte og lange tryk på én eller begge knapper. Det skal man lige vænne sig til, men de fleste lærer det hurtigt.
Et langt tryk på den venstre knap, mens du er på hjemmeskærmen, bringer dig frem til listen over gasser, hvilket tillader dig at justere de blandinger, du har tænkt dig at dykke med. Vælg det mest bekvemme stop på lavt vand, og tilføj en sikkerhedsmargin. Den NHeO-model, jeg lånte, var opgraderet til trimix-brug og havde en fuld farveskærm. Vælg op til fire blandinger, og den maksimale operationsdybde for det valgte PO2 vises.

Displayets læsbarhed
Advarsler vises i skikkelse af en stor pil, der enten peger nedad (hvis et deko-stop er overskredet), eller opad (højt PO2) på en rød baggrund. Tiden til overfladen vises som et stort tal, mens faktisk dybde, dykketid, dekostop-dybde og tiden vises i mindre tal.
De små tal var lidt svære at læse engang imellem, ikke mindst på grund af refleksionerne fra den pyramideformede beskyttelsesskærm, der sidder over displayet. Den har tendens til at spejle sollyset, når man er på lavt vand. Det baggrundsbelyste display virker ikke helt så lyst som på storbroderen VRX.

I vandet...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også