DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Event  Event
DEMA SHOW 2019
Flankeret af bestyrelsesmedlemmer og honoratiores, klipper DEMAs præsident og CEO Tom Ingram snorene over og kan dermed erklære årets DEMA show for åbent.

DEMA SHOW 2019

– DYK besøger verdens største dykkemesse

Tekst og foto Jesper KJØLLER

Diving Equipment and Marketing Association (DEMA) er den internationale brancheorganisation for den globale scuba-industri. Hvert år er DEMA vært for verdens største fagmesse i dykkerbranchen. DYK var der for at rapportere fra begivenheden.

►  Jeg prøver altid at deltage i DEMA-showet, når Orlando i Florida hvert andet år er vært for begivenheden. Hvorfor foretrækker jeg Orlando, hører jeg dig spørge? Når det kommer til dykning, er Florida langt den mest interessante stat i USA. Ikke kun har mange amerikanske dykkeproducenter deres base i The Sunshine State, men også en håndfuld internationale dykkeruddannelsesorganisationer har deres hovedkvarter der. Når du tænker over det, er det ikke så mærkeligt. Variationen af dykning i det sydøstlige hjørne af det nordamerikanske kontinent er enestående. Nord-Florida er kendt for nogle af de største oversvømmede hulesystemer i verden og for den fremragende huledykning i området. De tropiske koralrev langs Atlanterhavskysten byder på let og tilgængelig dykning i caribisk stil. Og spredt rundt langs kysten finder du en håndfuld skibsvrag og endda et 727-fly. I den mexicanske Golf kan du besøge det største kunstige rev i verden, Mighty O (det sænkede hangarskib USS Oriskany). Uanset om du foretrækker huler, vrag eller koraller eller lidt af det hele, vil Florida holde dig godt underholdt. Derfor forsøger mange dykkere at snige sig et par dykkerdage ind sammen med de fire dage DEMA Showet varer. Showet alternerer mellem Orlando og Las Vegas hvert andet år, men casinobyen og ørkenstaten Nevada er ikke ligefrem kendt for fremragende dykkemuligheder ...
Nå men uanset, om du er til gambling eller dykning, så lokker DEMA dykkere og branchefolk fra hele kloden til at rejse til USA hver november.

Transformation
Det første DEMA Show går tilbage til 1977, og de tidlige udstillinger var meget vigtige platforme til lancering af nye produkter. Det var normalt under DEMA-udstillingen, at alle de store udstyrsproducenter lancerede de nye kataloger for året, og dykkejournalisterne stod i kø for at få et første glimt af næste års produkter og for at rapportere tilbage til de forskellige scuba-magasiner. Men gradvist gennem årene har internettet fuldstændigt ændret publikationslandskabet, og i dag lanceres nye produkter på digitale platforme, når de er klar til offentligheden og ikke kun den ene gang om året.
Som følge heraf har DEMA Showet forvandlet sig fra at være en begivenhed, der kun var baseret på nyt hardware og udstyr, til også at omfatte udstillere inden for træningsorganisationer, dykkerejser og destinationer og alt derimellem.
Nogle af destinationerne er i messehallen organiseret i større kolonier, som fx den altid populære caribiske landsby eller den indonesiske pavillon. Andre destinationer er spredt ud omkring showet. Det er altid en farverig og sanselig behagelig oplevelse at besøge de mange destinationsbåse, der prøver at bringe lidt af deres paradis til showet.

Svære valg
Udenfor den største hal finder et antal break-out sessions sted. Nogle er åbne for alle, andre er kun pr. invitation. Uddannelsesorganisationer som PADI og SSI udfører normalt instruktøropdateringer,...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs artiklen i DYK #50:

SOME images:
DEMA SHOW 2019
DEMA SHOW 2019
, DEMA SHOW 2019
Flankeret af bestyrelsesmedlemmer og honoratiores, klipper DEMAs præsident og CEO Tom Ingram snorene over og kan dermed erklære årets DEMA show for åbent.
, DEMA SHOW 2019
Der er bliver altid introduceret et par tossede ideer på DEMA. Hvis prisen for at få et head-up display i masken er at svømme rundt med denne kolos ovenpå, så siger jeg nej tak.
, DEMA SHOW 2019
Orange County Convention Center i Orlando er med et areal på 650.000 m2 USAs næststørste messecenter, så man får gået nogle kilometer i løbet af en dag.

Læs også