DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Dronningmølle sø - Nordsjælland
Dronningmølle sø er et udmærket sted at komme tæt på fiskelivet.
Dronningmølle sø - Nordsjælland
Søen har reddet mange dykkedage. Når det blæser en halv pelikan på havet, så er her stadig roligt.

Dronningmølle sø

- Nordsjælland

Af Johnny Christensen
Dykning i Danmark er yderst vejrafhængigt. Uanset om man er vragdykker og skal bruge en båd, eller foretrækker at udføre kystdyk, så kan vinden drille. Derfor er det rart at have et par steder i baghånden, der stort set aldrig bliver påvirket af vinden. Dronningmølle sø er et af disse steder. Her er det stadig muligt at dykke på fornuftig vis, selv om det blæser en halv pelikan.

Selve søen er omgivet af træer og dermed ret afskærmet for vinden. Desuden er søen af beskeden størrelse, så selv hvis vinden skulle komme fra sydvest, er det sjældent, at der kommer nok bølger til at dykket må aflyses. 

Som så mange andre søer har Dronningmølle Sø en lidt følsom bund, så god opdriftskontrol og forsigtighed med finnebevægelserne anbefales.

I søens nordøstlige hjørne står en lille pumpestation, der stammer fra søens fortid som teglværk. Den findes ved at svømme fra den temmeligt faldefærdige badebro omtrent 25 meter i en kurs på ca. 20 grader. Der er ret mørkt omkring bygningen, der befinder sig på 7-8 meter og der er ikke så meget at se, men det er sjovt at svømme gennem hullet i taget og ud af døren.

Der hvor sødykningen virkelig kommer til sin ret, er på det lave vand. Fra 1 til 5 meters dybde støder man på søgræs, siv og træer. Inde i bevoksningen er der rig mulighed for fiskene at gemme sig, så ved lidt forsigtig svømning kan man komme ret tæt på dem. Der kan typisk ses gedder, aborrer og skaller i det lave vand. Ved søens nordlige side er der træbevoksning hele vejen rundt. Det betyder, at tæt ved bredden er nogle af de mange træer endt i vandet, hvor de udgør en spændende lille labyrint, man kan dykke rundt imellem. Her er det ofte muligt at støde på stimer af små blanke fisk, der står mellem grenene. På grund af dem, når du typisk at se dobbelt så meget dyreliv, som på et tilsvarende dyk i havet.  

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også