DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Fra Frodes Logbog – Angola
Tidlig søndag morgen er vi klar til afgang. Ved siden af mig er det dykkerguiden Nic og ejeren af dykkercentret Veronica.

Fra Frodes Logbog

– Angola

Tekst & foto: Frode Kjems Uhre

Vi har kun sejlet få sømil, da en meget hurtig speedbåd nærmer sig vores dykkerbåd. Jeg kan se, at der står flere mænd på dækket bevæbnet med maskinpistoler... 

►  Det er en tidlig søndag morgen i juli, da vi læsser dykkerbåden i Angolas hovedstad Luanda. Kaptajnen sejler stille og roligt ud af havnen, og så får de to store Yamaha påhængsmotorer ellers lov til at skubbe dykkerbåden ud af vandet, og vi planer afsted i høj fart.

Bevæbnede mænd
Vi har dog ikke sejlet mange sømil, før det viser sig, at vi ikke er de hurtigste på havet i dag. En speedbåd nærmer sig hurtigt bagfra, og da den kommer lidt nærmere, kan jeg se, at der står flere mænd på dækket med maskinpistoler.

Kaptajnen tager farten af dykkerbåden, og den anden båd, med bevæbnede mænd, kommer op på siden af os. Det viser sig, at det er politiet. De tjekker, at kaptajnen har papirerne i orden og spørger, hvor vi skal hen. Alt er i orden, og lidt efter får vi lov at sejle videre.

Jeg får en snak med Nic, der er manager i dykkerbutikken Octopus, og som er dykkerguiden i dag. Han fortæller, at det ofte er om søndagen, de dykker, for de dykkere, der tager med på turene, er hovedsagelig expats, der arbejder i olieindustrien, og de kan bedst om søndagen.

Som en losseplads
I dag er der ud over mig kun én anden dykker med, og det er Marc fra England. Nic giver os en briefing. Han fortæller, at vi skal lave to vragdyk. Det første vrag hedder Palmeiinhas og ligger på sandbunden på 14 meters dybde. Sigten er kun 5-8 meter, da vi dykker ned på vraget. Der hænger rester af gamle fiskenet mange steder så det ser lidt spøgelsesagtigt ud.

Marc, Nic og jeg er kun lige kommet ned på vraget, da en stor pindsvinefisk svømmer hen til os. Den følger nysgerrigt efter os i et stykke tid.

Der flyder med plastikaffald overalt på vraget. Jeg tror aldrig, jeg har set så meget plastik på et enkelt dyk, men heldigvis er der også et fint fiskeliv. Dog mest mindre fisk. Men der er mange fiskearter, jeg aldrig har set før.

På det andet dyk svømmer vi forbi to forskellige vrag, der ligger forholdsvis tæt på hinanden på 23 meters dybde. Nemlig vraget Canoplus og Vilareal. Her er også et fint fiskeliv, og vi ser også flere flotte nøgensnegle. Vandet er kun 14 grader, så i slutningen af det sidste dyk er jeg lidt kold i min våddragt. Men alt i alt en god oplevelse.  ♦

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Frode Kjems Uhre besøger Angola.
Frode Kjems Uhre besøger Angola.
Læs artiklen i DYK #66:

SOME images:
Fra Frodes Logbog – Angola, Fra Frodes Logbog – Angola
Tidlig søndag morgen er vi klar til afgang. Ved siden af mig er det dykkerguiden Nic og ejeren af dykkercentret Veronica.
, Fra Frodes Logbog – Angola
Chaetodon hoefler, den firebåndede sommerfuglefisk er udbredt i den tropiske del af det østlige Atlanterhav, også i Angola.
, Fra Frodes Logbog – Angola
Vi så flere smukke sommerfuglefisk på vragene i Angola.

Læs også