DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Fra Frodes logbog – Hong Kong
Sebastiscus marmoratus

Hong Kong

Makro dykning i dårligt vejr

Tekst & Foto: Frode Kjems Uhre

Der er mange lokale dykkere i Hong Kong. Stedet er dog ikke en af de populære dykkerdestinationer i Sydøstasien. Men da jeg, efter dykning på Taiwan, alligevel skulle flyve hjem via Hong Kong, besluttede jeg mig for lige at tage et dyk i Hong Kong også.  

►  Det var blevet langt over midnat, inden Jesper og jeg havde fundet vores lille tarvelige, men bestemt ikke billige, overnatningssted i Dundas Street. Vi er derfor noget trætte, da vi meget tidligt næste morgen slæber vores dykkertasker og undervandskameraer hen til busstoppestedet i Mongkok og hopper på en bus mod Sai Kung. I bussen er der flere andre dykkere, og vi får en sludder med dem. De fortæller os, at de tit ser flotte nøgensnegle i området.

Vi er spændte, da vi lidt senere sejler ud fra Sai Kung med dykkerbåden fra dykkerskolen Splash. Båden sejler ud til Long Ke Wan. Darren, der er PADI Course Director og ejer af Splash, fortæller, at dykningen er bedst derude. Han har et hold elever med, der skal have tørdragtsspeciale. Men Jesper og jeg får lov at dykke selv. 

Desværre er vi lidt uheldige med vejret. Det regner og blæser en del, og da vi kommer i vandet, er sigten kun 1-2 meter. Vi har begge sat en 60mm makrolinse på vores Nikon D800 kameraer og svømmer rundt og leder efter nøgensnegle, men vi finder desværre ingen, selvom vi dykker i halvanden time. Vi ser dog lidt forskellige små fisk og nogle eremitkrebs.  ♦ 

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

Dykning i Hong Kong:

Frode dykkede med Splash Hong Kong
https://www.splashhk.com/
 

Læs artiklen i DYK #53:

SOME images:
Fra Frodes logbog – Hong Kong, Fra Frodes logbog – Hong Kong
Sebastiscus marmoratus
, Fra Frodes logbog – Hong Kong
Den er godt skjult og det er ikke helt til at se hvilken eremit, der har taget ophold i huset.
, Fra Frodes logbog – Hong Kong
Jeg så flere småfisk, som jeg aldrig har set før og som jeg ikke har kunnet få identiceret.

Læs også