DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Fra Frodes Logbog – Kenya
Brun spøgelsesnålefish, Robust ghost pipefish Solenostomus cyanopterus er den største af spøgelsesnålefish. Den kan være svær at opdage da den ligner et stykke tang der bevæger sig med strømmen.

Fra Frodes Logbog

Kenya

Tekst & Foto: Frode Kjems Uhre

Kenya har længe stået højt på min liste over lande, hvor jeg gerne ville opleve dykningen. Jeg har fået at vide, at den bedste dykning er i den sydlige del af landet omkring Kisite Marine Park. Jeg overtaler min ven og dykkermakker Klaus til at tage med, og der går ikke mange dage, før vi står klar i Københavns Lufthavn.

►  Fra København flyver vi til Nairobi og derfra videre i et Dash 8 propelfly til den lille flyveplads Ukunda tæt ved byen Diani, der er kendt for sin smukke strand. En times kørsel sydpå ved den lille by Shimoni ligger Firefly Eco Retreat, hvor vi skal bo i et hyggeligt safaritelt med udsigt over vandet. Her ligger også dykkercentret Pilli Pipa, der er ejet af ægteparret Selina og Harm Lutjeboer. De er begge PADI-instruktører og har arbejdet som dykkerinstruktører mange forskellige steder i verden, inden de i 1989 åbnede deres eget dykkercenter i Kenya.

National Marine Park
Næste morgen vågner vi op, perfekt udhvilede i de dejlige senge i vores safaritelt. Efter en solid morgenmad sejler vi afsted i Pilli Pipas dhow, der er en stor rummelig arabisk træbåd. Vi skal dykke ude ved Kisite-Mpunguti National Marine Park, der ligger 6 kilometer ud for kysten. Marine Parken blev oprettet i 1979 og er på 39 km². Den bliver administreret af Kenya Wildlife Service og er hjem for mere end 250 fiskearter. 
Det er havblik og høj sol. Turen derud tager en time. Saline giver os dykkere en grundig briefing. Hun anbefaler, at jeg sætter vidvinkellinsen på. Første dyk bliver på dykkerstedet Outer Kisiti. 

Delfiner
Store stimer af blåbåndet snapper tager imod os, da vi kommer ned til bunden. 

Der er et flot koralrev med rigtig fint fiskeliv. Der er masser af store fiskestimer. Vi finder også andre spændende dyr bl.a. en blæksprutte. Da vi efter et fantastisk dyk kommer op i overfladen, når vi akkurat lige at tage dykkermaskerne af og smile til hinanden, da vi får øje på en flok delfiner. Vi skynder os at dykke nogle meter ned igen. Delfinerne er nysgerrige og kommer helt hen til os og svømmer rundt om os i flere minutter. 

Da vi kommer op på dykkerbåden igen, er vi helt høje over den dejlige oplevelse, og vi føler os meget heldige. Seline fortæller os, at de ser delfiner omkring seks ud af syv dage. Efter endnu et dejligt dyk går vi i land på Wasini Island, hvor der bliver serveret en lækker Swahile frokost med alt godt fra havet. Vi sejler tilbage til vores hyggelige lejr og slapper af resten af eftermiddagen og nyder udsigten over havet. Da det bliver mørkt, sejler vi ud for at lave et natdyk lige uden for vores lejr. Og det er helt vildt godt med masser af sovende fisk og spændende ting. Da vi er tilbage på Firefly Camp efter natdykket, er vi helt mættet af indtryk og sidder og drikker en øl og nyder den svale aftenluft og lydene fra naturen, inden vi lægger os ind i de komfortable senge i safariteltet og hurtigt er i drømmeland.

Pink Reef
Næste morgen sejler vi ud til Kisite-Mpunguti Marine Reserve, der ligger lige i forlængelse af Kisite-Mpunguti National Marine Park, hvor vi dykkede dagen inden. Seline foreslår at vi prøver dykkestedet Pink Reef, der har fået sit navn på grund af de mange farvestrålende...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Frode dykker i Kenya.  Video:  Frode Kjems Uhre
Frode dykker i Kenya. Video: Frode Kjems Uhre
Fakta

Frodes tur 
Frode boede på Firefly Eco Retreat
fireflyecoretreat.com →

Frode dykkede med Pilli Pipa
...

Læs artiklen i DYK #77:

SOME images:
Fra Frodes Logbog – Kenya, Fra Frodes Logbog – Kenya
Brun spøgelsesnålefish, Robust ghost pipefish Solenostomus cyanopterus er den største af spøgelsesnålefish. Den kan være svær at opdage da den ligner et stykke tang der bevæger sig med strømmen.
, Fra Frodes Logbog – Kenya
Safari teltene i Firefly Eco Retreat ligger med formidabel udsigt over havet.
, Fra Frodes Logbog – Kenya
Månehalet storøjefisk Priacanthus hamrur.

Læs også